




Відомий по всій Україні салат Цезар готують з безліччю варіацій. Наприклад, з морепродуктами, різноманітними видами листя салату, соусів і м'яса. Класичний Цезар придумали в 20-ті роки минулого сторіччя. У той час американець італійського походження Церзарь Кардіні в натертий часником посуд додав крутони і яйця, листя салату. Яйця для салату варив всього хвилину. Салат посипав тертим пармезаном, оливковою олією і ворчестерським соусом.
Сьогодні багато закладів пропонують свій авторський рецепт салату. Наприклад, в столичному тандир-кафе "Кайлас" готують Цезар теж по-особливому. Грінки змащують сиром фета і соусом песто, а в салат айсберг кладуть оригінальний соус. Курку для салату готують в тандирі - печі, де м'ясо не засмажується, а томиться у власному соку.
"У класичному рецепті Цезаря є яйце. Його потрібно сирим наколоти з тупого кінця і варити протягом хвилини в каструлі з ледь киплячою водою, - розповідає Юлія, кухар кафе "Кайлас", - За бажанням, можна скористатися цією порадою. А ось ми в салат яйце вирішили не класти, бо не всім воно припадає до смаку".
Авторський рецепт салату Цезар
Інгредієнти:
- свіжий салат айсберг - 70 грамів
- курка (бажано - куряча грудка) - 70 грамів
- бекон - 30 грамів
- соус "Цезар" - 20 грамів
- тости з хліба - 50 грамів
- соус песто - 2 столові ложки
- сир фета - 2 столові ложки
Приготування:
Промити й нарізати середніми шматками салат айсберг. Перемішати його з соусом "Цезар". Курку посолити і поперчити, порізати шматочками. Запікати в розігрітому заздалегідь тандирі 15 хвилин. Потім обсмажити м'ясо на сковороді 30 секунд з усіх боків.
Приготувати соус песто для грінок: великий пучок базиліка обполоснути в холодній воді, відокремити листя від стебел. Збити в чаші для блендера. Додати сир фета, 3 зубці часнику, близько 30 грам кедрових горішків і 60 грам оливкової олії. Збивати до однорідності.
Соусом песто з сиром змастити свіжі тости. Нарізати їх соломкою і обсмажити на сковорідці 2-3 хвилини з усіх боків. Викласти тости на салат айсберг "гіркою".
Обсмажити на невеликій кількості олії шматочки бекону. Викласти їх на салат поперемінно з тостами. Так само викласти на Цезар заздалегідь запечені і обсмажені шматочки курки.
На гірку салату викласти лист сиру пармезан. Прикрасити тарілку паприкою і подавати.
Коментарі
1