пʼятниця, 10 липня 2015 17:06

Авторський салат Цезар готують без яєць, але з соусом песто
7

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Відомий по всій Україні салат Цезар готують з безліччю варіацій. Наприклад, з морепродуктами, різноманітними видами листя салату, соусів і м'яса. Класичний Цезар придумали в 20-ті роки минулого сторіччя. У той час американець італійського походження Церзарь Кардіні в натертий часником посуд додав крутони і яйця, листя салату. Яйця для салату варив всього хвилину. Салат посипав тертим пармезаном, оливковою олією і ворчестерським соусом.

Сьогодні багато закладів пропонують свій авторський рецепт салату. Наприклад, в столичному тандир-кафе "Кайлас" готують Цезар теж по-особливому. Грінки змащують сиром фета і соусом песто, а в салат айсберг кладуть оригінальний соус. Курку для салату готують в тандирі - печі, де м'ясо не засмажується, а томиться у власному соку.

"У класичному рецепті Цезаря є яйце. Його потрібно сирим наколоти з тупого кінця і варити протягом хвилини в каструлі з ледь киплячою водою, - розповідає Юлія, кухар кафе "Кайлас", - За бажанням, можна скористатися цією порадою. А ось ми в салат яйце вирішили не класти, бо не всім воно припадає до смаку".

Авторський рецепт салату Цезар

Інгредієнти:

 - свіжий салат айсберг - 70 грамів

 - курка (бажано - куряча грудка) - 70 грамів

 - бекон - 30 грамів

 - соус "Цезар" - 20 грамів

 - тости з хліба - 50 грамів

 - соус песто - 2 столові ложки

 - сир фета - 2 столові ложки

Приготування:

Промити й нарізати середніми шматками салат айсберг. Перемішати його з соусом "Цезар". Курку посолити і поперчити, порізати шматочками. Запікати в розігрітому заздалегідь тандирі 15 хвилин. Потім обсмажити м'ясо на сковороді 30 секунд з усіх боків.

Приготувати соус песто для грінок: великий пучок базиліка обполоснути в холодній воді, відокремити листя від стебел. Збити в чаші для блендера. Додати сир фета, 3 зубці часнику, близько 30 грам кедрових горішків і 60 грам оливкової олії. Збивати до однорідності.

Соусом песто з сиром змастити свіжі тости. Нарізати їх соломкою і обсмажити на сковорідці 2-3 хвилини з усіх боків. Викласти тости на салат айсберг "гіркою".

Обсмажити на невеликій кількості олії шматочки бекону. Викласти їх на салат поперемінно з тостами. Так само викласти на Цезар заздалегідь запечені і обсмажені шматочки курки.

На гірку салату викласти лист сиру пармезан. Прикрасити тарілку паприкою і подавати.

Зараз ви читаєте новину «Авторський салат Цезар готують без яєць, але з соусом песто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути