Млинці на Масляну фарбують спеціями. Виходять не лише яскраві, а й з пряним ароматом. На півлітра молока додає столову ложку приправи. Наприклад, куркуми.
Також додаю в тісту овочеві соки. Вони дають колір і не шкодять здоров'ю.
Про це розповідає киянка Наталія Осіпчук.
Інгредієнти:
300 мл молока
100 мл води
50 мл сметани або вершків
1 яйце
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
50 мл олії
Приготування:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткі деруни з начинками: 5 оригінальних рецептів
З'єднати всі інгредієнти і залишити на 30-40 хв. Поки тісто відпочиває, покласти в чашу блендера 100 г печеного буряка і подрібнити.
Вимити блендер і покласти 100 г попередньо розмороженого шпинату. Розкласти кольорові пюре у різні миски.
Вилити половину тіста у шпинат, іншу половину - у бурякове пюре. Ретельно перемішати тісто в обох ємностях.
Почерзі спекти тонкі млинці та викласти на тарілку до охолодження.
Викласти всередину по 2 ст. л. начинки і загорнути, як конверт.
Святкування Масниці тривають протягом тижня. У ці дні традиційно готують млинці або вареники. Аби за тиждень страва не набридла, урізноманітнюють меню завдяки різним начинкам.
Прості рецепти начинок, які зроблять млинці ще смачнішими, запропонував mytonus.
Коментарі