Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 13:50

Масляна 2019: подали рецепти смачних начинок для млинців

Масляна 2019: подали рецепти смачних начинок для млинців
Млинці є головним атрибутом Масляної. ФОТО: hervecuisine.com

Святкування Масниці тривають протягом тижня. У ці дні традиційно готують млинці або вареники. Аби за тиждень страва не набридла, урізноманітнюють меню завдяки різним начинкам.

Прості рецепти начинок, які зроблять млинці ще смачнішими, запропонував mytonus.

1. М'ясна. Для її приготування знадобиться 350 гр свинини й 2-3 середніх розмірів цибулини.

Цибулю почистити, порізати кубиками й підсмажити на сковорідці. М'ясо відварити до напівготовності й порізати дрібними шматочками. Змішати із цибулею. Посолити, поперчити. Протушкувати все близько 10 хвилин.

2. Яєчна. Для приготування такої необхідно 6 круто зварених яєць, 2-3 цибулини, пучок зелені й майонез.

Яйця й зелень дрібно порізати. Додати до них підсмажену до золотавого кольору цибулю й майонез. Ретельно все перемішати.

3. Рибна. Для її приготування знадобиться малосольна червона риба, пучок кропу й 250 грамів вершкового сиру.

Кріп подрібнити. Змішати його із сиром. Змастити цією масою млинець і покласти зверху шматочок риби. Млинець загорнути в трубочку й розрізати впоперек.

4. Капустяна. Включає в себе такі інгредієнти: 300 грамів свіжої білокачанної капусти, 2 середні цибулини й 3 яйця.

Капусту дрібно нашаткувати й обсмажити разом із подрібненою цибулею. Яйця зварити в круту, дрібно покришити й перемішати з капустою.

5. Грибна. Для приготування її знадобиться 400 грамів свіжих печериць, 200 грамів сметани, 1 цибулина, 30 грамів вершкового масла, 1 зубчик часнику, пучок кропу або петрушки.

Цибулю подрібнити й обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Додати нарізані шматочками гриби. Посолити й поперчити. Коли пущений грибами сік майже випарується, всипати дрібно нарізаний часник. Через декілька хвилин додати сметану й тушкувати ще близько 2-3 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати гарну сковороду

6. Печінкова. Готується з таких інгредієнтів: 500 грамів свіжої печінки, 2 цибулини, 1 морквина, 3 круто зварених яйця.

Печінку порізати й обсмажити на сковорідці. Пропустити через м'ясорубку. Окремо обсмажити дрібно порізану цибулю й натерту на крупній тертці моркву. Усі ці інгредієнти змішати. Додати до них натерті на середню тертку яйця. На завершення перемішати, посолити й поперчити.

7. Яблучна. Для її приготування знадобиться 8 яблук й 1 склянка цукру.

Яблука очистити від шкірки. Порізати й засипати цукром. Поставити на слабкий вогонь. Томити, доки яблука не розм'якнуть і не перетворяться на пюре.

8. Бананово-фіникова. На таку начинку піде 5-6 недозрілих бананів, 100 грамів фіників, 1 чайну ложку кориці, порошку імбиру на кінчику ножа й 2 столові ложки лимонного соку.

Банани слід очистити й зробити з них пюре. Із фіників видалити кісточки й подрібнити. Змішати всі інгредієнти.

9. Кремова. Для її приготування знадобиться 2 склянки молока, 200 мл свіжозвареної підсолодженої кави, 200 грамів цукру, 3 яєчних жовтка, 5 столових ложок борошна.

Каву змішати з молоком й перелити в каструлю з товстим дном. Окремо розтерти з цукром жовтки. Додати в них борошно й ретельно перемішати до стану однорідної маси. Ввести жовткову суміш у каву з молоком. Поставити каструлю на слабкий вогонь й, постійно помішуючи, довести масу до загустіння.

10. Макова. До її складу входять такі інгредієнти: 200 грамів сухого маку, по 70 грамів родзинок і грецьких горіхів, 1 склянка цукру.

Мак потрібно залити окропом й лишити розбухати на півгодини. Теж саме зробити з родзинками, але лишити на 15 хвилин. Після цього воду злити. Мак змішати з родзинками. Додати до них подрібнені горіхи.

Масниця є одним із найстаріших слов'янських свят. Відзначали його на честь бога сонця Ярила. Символізувало собою це свято проводи зими й зустріч із весною.

Зараз ви читаєте новину «Масляна 2019: подали рецепти смачних начинок для млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути