Чай каркаде – універсальний і корисний напій, який втамовує спрагу під час спеки і зігріває холодними осінніми вечорами. Чай каркаде – це напій із квіток гібіскуса. Цю рослину вирощують у Китаї, на Шрі-Ланці, у Мексиці, Тайланді та багатьох інших країнах.
Такий напій – дуже корисний. Він допомагає укріпити стінки судин і бореться із хронічною втомою, корисний при застуді і виводить із організму деякі шкідливі речовини.
Один зі столичних ресторанів пропонує гостям напій із каркаде – вони включили його до нового зимового меню. Крім того, каркаде за таким самим рецептом п'ють і самі працівники ресторану.
"Це не чай, а скоріше чайний напій. Він включає в себе не лише суцвіття чаю, а й сухофрукти і цитрусові. Приготуйте такий вдома. Точно не пожалкуєте. Якщо чекаєте гостей – краще не заварювати каркаде в окремих чашках, а приготувати відразу багато порцій. Під час варіння у каструлі чай краще вбирає всі аромати", - кажуть кухарі.
Заклад ділиться рецептом чаю, який тут готують щодня.
Ароматний чай каркаде з чорносливом і сушеними яблуками
Інгредієнти:
Каркаде – велика жменя
Сушка з яблук – 150 грамів (або за смаком)
Чорнослив – 150 грамів (можна взяти й більше)
Лимонна кислота – за смаком
Гілочка свіжої м'яти
Апельсин – 1 штука
Цукор – за смаком
Спеції і трави – за смаком (наприклад, гвоздика, кориця, кардамон, імбир)
Приготування:
Поставити на плиту середню каструлю, залити 2,5 літри фільтрованої очищеної води і увімкнути вогонь.
Промити сухофрукти – чорнослив і сушені яблука. Ще до того, як вода закипить, покласти у неї спершу сухофрукти, а через 5 хвилин – каркаде. Середня кількість чаю для заварювання – 1,5 чайної ложки пелюсток гібіскуса. Після додавання каркаде вода набуде яскраво-червоного кольору, а сам напій стане солодко-кислуватим.
Подрібнити апельсин, засипати до каструлі.
Додати лимонну кислоту за смаком.
Варити напій до кипіння. Тоді – зменшити вогонь і потримати на плиті, доки охолоне. Додати цукор і розмішати.
Подавати, розливши по чашках. Прикрасити свіжою м'ятою і долькою апельсину.
Порада:
Для приготування "осінніх" напоїв, які заливають окропом або варять, краще не користуватись металічним посудом. Метал погано впливає на смак напою. Якщо готувати на вогні, то краще у емальованому посуді.
Коментарі