Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 14:10

Ароматний напій із каркаде і чорносливу зігріває в холодну погоду
8

Фото: Олег БОЖКО

Чай каркаде – універсальний і корисний напій, який втамовує спрагу під час спеки і зігріває холодними осінніми вечорами. Чай каркаде – це напій із квіток гібіскуса. Цю рослину вирощують у Китаї, на Шрі-Ланці, у Мексиці, Тайланді та багатьох інших країнах.

Такий напій – дуже корисний. Він допомагає укріпити стінки судин і бореться із хронічною втомою, корисний при застуді і виводить із організму деякі шкідливі речовини.

Автор: Олег БОЖКО
 

Один зі столичних ресторанів пропонує гостям напій із каркаде – вони включили його до нового зимового меню. Крім того, каркаде за таким самим рецептом п'ють і самі працівники ресторану.

"Це не чай, а скоріше чайний напій. Він включає в себе не лише суцвіття чаю, а й сухофрукти і цитрусові. Приготуйте такий вдома. Точно не пожалкуєте. Якщо чекаєте гостей – краще не заварювати каркаде в окремих чашках, а приготувати відразу багато порцій. Під час варіння у каструлі чай краще вбирає всі аромати", - кажуть кухарі.

Заклад ділиться рецептом чаю, який тут готують щодня.

Автор: Олег БОЖКО
 

Ароматний чай каркаде з чорносливом і сушеними яблуками

Інгредієнти:

Каркаде – велика жменя

Сушка з яблук – 150 грамів (або за смаком)

Чорнослив – 150 грамів (можна взяти й більше)

Лимонна кислота – за смаком

Гілочка свіжої м'яти

Апельсин – 1 штука

Цукор – за смаком

Спеції і трави – за смаком (наприклад, гвоздика, кориця, кардамон, імбир)

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Поставити на плиту середню каструлю, залити 2,5 літри фільтрованої очищеної води і увімкнути вогонь.

Промити сухофрукти – чорнослив і сушені яблука. Ще до того, як вода закипить, покласти у неї спершу сухофрукти, а через 5 хвилин – каркаде. Середня кількість чаю для заварювання – 1,5 чайної ложки пелюсток гібіскуса. Після додавання каркаде вода набуде яскраво-червоного кольору, а сам напій стане солодко-кислуватим.

Подрібнити апельсин, засипати до каструлі.

Додати лимонну кислоту за смаком.

Варити напій до кипіння. Тоді – зменшити вогонь і потримати на плиті, доки охолоне. Додати цукор і розмішати.

Подавати, розливши по чашках. Прикрасити свіжою м'ятою і долькою апельсину.

Автор: Олег БОЖКО
 

Порада:

Для приготування "осінніх" напоїв, які заливають окропом або варять, краще не користуватись металічним посудом. Метал погано впливає на смак напою. Якщо готувати на вогні, то краще у емальованому посуді.

Зараз ви читаєте новину «Ароматний напій із каркаде і чорносливу зігріває в холодну погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути