Капусняк - суп, основним інгредієнтом якого є капуста. Традиційно вариться на м'ясному бульйоні, що надає страві багатий смак і аромат. Якщо хочеться легкого варіанту - можна приготувати на воді.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг
капуста квашена - 400 г
вода - 3 л
картопля - 300 г
пшоно - 100 г
цибуля ріпчаста - 80 г
морква - 80 г
рослинна олія - 60 мл
часник - 10 г
сіль, перець чорний мелений - за смаком
спеції сухі - за смаком
кріп - 50 г
Приготування:
М'ясо викласти у каструлю, залити водою й поставити на вогонь. Під час варіння шумівкою зняти піну. Додати в бульйон сіль та спеції, накрити кришкою й варити годину-півтора. Відварене м'ясо вийняти, нарізати на невеликі шматки. Очищену картоплю нарізати кубиками та всипати у киплячий бульйон. Цибулю очистити й нарізати кубиками, моркву - натерти на великій тертці. На розігрітій сковороді обсмажити овочі на середньому вогні до прозорості цибулі. Додати подрібнену капусту. Перемішати, тушкувати 5 хвилин, потім додати в бульйон. Всипати м'ясо, спеції, часник. Прикрасити подрібненим кропом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ: розкрили традиційний та оригінальний рецепт із чорносливом
Солянка - ситний та пряний суп, який обожнюють чоловіки. Готується на м'ясному, або рибному бульйоні. Родзинка страви - солені огірки.
Коментарі