пʼятниця, 01 грудня 2017 10:25

Ароматна турецька страва піде смакує з овочами і м'ясним фаршем
10

Фото: Олег БОЖКО

Піде – це відома турецька національна страва: щось середнє між піцою і пиріжком. Також зовні піде нагадує грузинську страву хачапурі. В Україні її теж готують дуже часто, проте інколи плутають із грузинською стравою.

За формою страва піде – це човник із м'ясним фаршем, овочевою чи будь-якою іншою начинкою. Зазвичай у страву кладуть мінімум тіста і максимум начинки. До речі, зелені у піде також зазвичай багато. У страву можна класти щоразу різні начинки, експериментуючи зі складниками.

В Туреччині піде готують по-різному: із м'ясом, сиром сулугуні, помідорами, перцем, цибулею або – лише вегетаріанську страву. Смак піде ніжний і вишуканий, а продукти у страві – дуже поживні.

Страву можна приготувати дуже швидко. Головне – щоб було тісто і всі інші складники. Пропонуємо приготувати піде з м'ясом – ароматну і поживну страву.

Автор: Олег БОЖКО
 

Піде з м'ясним фаршем:

Інгредієнти:

Тісто для хачапурі – 200 грамів

Борошно для посипки – 20 грамів

Для начинки:

Фарш м'ясний (бажано яловичина) – 150 грамів

Начинка овочева для піде – 80 грамів

Мікс сирів – сулугуні та бринза – 50 грамів

Масло вершкове топлене для змазки готового піде – 10 грамів

Вихід: 1 порція – 400 грамів. Для двох порцій – подвоїти вагу складників.

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Тісто для хачапурі розкатати у овальний корж. Він має бути 30 сантиметрів в довжину і 15 сантиметрів в ширину.

Розігріти сковорідку, додати трохи олії. Підсмажити на ній фарш протягом 8-10 хвилин, періодично перемішуючи. Наприкінці смаження додати сіль та спеції за смаком. Викласти фарш у окрему посудину.

Увімкнути духовку на позначці 190 градусів.

Викласти розкатане тісто для піде на деко. На тісто посередині покласти м'ясну начинку. Після цього другим шаром – овочеву. Натерти на крупній терці сир – бринзу і сулугуні. Загорнути тісто з усіх боків так, як показано на фото (за зразком хачапурі).

Автор: Олег БОЖКО
 

Запекти страву до золотавого кольору і до готовності. При температурі 190 градусів часу на запікання піде 6-8 хвилин.

Готову піде дістати і змазати топленим вершковим маслом. Подавати на стіл у окремій тарілці.

Зараз ви читаєте новину «Ароматна турецька страва піде смакує з овочами і м'ясним фаршем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути