Самбусіки — це пиріжки з тіста філо та різноманітних начинок. Цю поширену в арабських країнах страву часто продають на вулицях як фаст-фуд. Пиріжки можна приготувати також із тіста, зробленого власноруч. Саме тісто містить тільки борошно, сіль та воду. Кухарі столичного ресторану "In Mood" пропонують відійти від традиційної рецептури і приготувати самбусіки чорного кольору. Для цього в тісто кладуть пару грамів чорнил каракатиці. Всі інші складники — такі самі, як і у традиційних арабських пиріжках. У закладі кажуть: Слід домашнє тісто для самбусіків навіть краще, оскільки філо дуже крихке, швидко сохне і ламається.
Самбусіки з курячим фаршем

Інгредієнти:
Для начинки:
фарш курячий — 300 грамів
цибуля ріпчаста — 1 штука
часник — 2 зубці
петрушка — 30 грамів
фета — 100 грамів
бринза — 3 ст.ложки
вершкове масло — 10 грамів
рослинна олія — 20 грамів
сіль та чорний мелений перець за смаком
Для тіста:
борошно пшеничне — 250-300 грамів
вершкове масло — 50 грамів
рослинна олія — 50 грамів
вода — 6 ст. ложок
Приготування:
Приготувати начинку. Дрібно нарізати цибулину і 2 подрібнених зубці часнику. Змішати їх із фаршем і обсмажувати на невеликій кількості олії до готовності. Під час смаження посолити і поперчити за смаком.
Дати фаршу охолонути, після чого змішати з дрібно порізаною петрушкою, фетою і бринзою. Перед тим нарізати бринзу маленькими кубиками. Додати у масу начинки чорного меленого перцю і ретельно перемішати.
Приготувати тісто. До просіяного борошна додати вершкове масло та рослинну олію, перемішати. За бажанням - влити 2-3 грами чорнил каракатиці. Влити воду і замісити тісто. Лишити його на 10 хвилин.
Тонко розкатати тісто і сформувати з нього кульки діаметром близько 12 сантиметрів кожен. Викласти на кульки начинку і зліпити по боках.
Виделкою притиснути по краях і викласти самбусіки на пергамент. Збризнути олією. Запікати протягом 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Подають самбусіки на листях салату, прикрашають зернами гранату й посипають паприкою. Начинку пиріжків можна щоразу змінювати, додавши в неї картоплю або капусту з підсмаженою цибулею.
Коментарі