Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2015 19:30

Арабські пиріжки фарбують чорнилами каракатиці

Самбусіки — це пиріжки з тіста філо та різноманітних начинок. Цю поширену в арабських країнах страву часто продають на вулицях як фаст-фуд. Пиріжки можна приготувати також із тіста, зробленого власноруч. Саме тісто містить тільки борошно, сіль та воду. Кухарі столичного ресторану "In Mood" пропонують відійти від традиційної рецептури і приготувати самбусіки чорного кольору. Для цього в тісто кладуть пару грамів чорнил каракатиці. Всі інші складники — такі самі, як і у традиційних арабських пиріжках. У закладі кажуть: Слід домашнє тісто для самбусіків навіть краще, оскільки філо дуже крихке, швидко сохне і ламається.

Самбусіки з курячим фаршем

Автор: Олег ЖМАЧЕНКО
 

Інгредієнти:

Для начинки:

фарш курячий — 300 грамів

цибуля ріпчаста — 1 штука

часник — 2 зубці

петрушка — 30 грамів

фета — 100 грамів

бринза — 3 ст.ложки

вершкове масло — 10 грамів

рослинна олія — 20 грамів

сіль та чорний мелений перець за смаком

Для тіста:

борошно пшеничне — 250-300 грамів

вершкове масло — 50 грамів

рослинна олія — 50 грамів

вода — 6 ст. ложок

Приготування:

Приготувати начинку. Дрібно нарізати цибулину і 2 подрібнених зубці часнику. Змішати їх із фаршем і обсмажувати на невеликій кількості олії до готовності. Під час смаження посолити і поперчити за смаком.

Дати фаршу охолонути, після чого змішати з дрібно порізаною петрушкою, фетою і бринзою. Перед тим нарізати бринзу маленькими кубиками. Додати у масу начинки чорного меленого перцю і ретельно перемішати.

Приготувати тісто. До просіяного борошна додати вершкове масло та рослинну олію, перемішати. За бажанням - влити 2-3 грами чорнил каракатиці. Влити воду і замісити тісто. Лишити його на 10 хвилин.

Тонко розкатати тісто і сформувати з нього кульки діаметром близько 12 сантиметрів кожен. Викласти на кульки начинку і зліпити по боках.

Виделкою притиснути по краях і викласти самбусіки на пергамент. Збризнути олією. Запікати протягом 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Подають самбусіки на листях салату, прикрашають зернами гранату й посипають паприкою. Начинку пиріжків можна щоразу змінювати, додавши в неї картоплю або капусту з підсмаженою цибулею.

Зараз ви читаєте новину «Арабські пиріжки фарбують чорнилами каракатиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути