Новорічну вечірку не можна уявити без шампанського. Його смак повністю розкриється після правильної подачі. Ігристі вина смакують краще охолодженими. Оптимальна температура подачі 7-9° C.
Для швидкого досягнення оптимальної температури можна використовувати кулер для вина або відерце з льодом. Процес зв'язування CO2 завдяки чому утворюються бульбашки та тримається пінка у келиху збільшується в пляшках, які охолоджувались протягом ночі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бульбашки у шампанському вважали недоліком
Ігристе необхідно правильно і зі смаком "одягнути", підкресливши всі достоїнства вина. "Одяг"повинен бути прозорим і тонким, щоб показати всю ажурність піни і стрункість бульбашок напою. Келих-креман чудово підкреслить цукристість ігристого вина.
Високий флюте або флейта найкраще підійде для легких, молодих ігристих вин. Для зрілого, насиченого палітрою смаку та аромату шампанського доречніше вибрати келих, що трохи розширюється до середини і звужується доверху, адже 70% смаку напою - в його ароматі.
Не треба пояснювати як красиво і правильно накрити стіл до Нового року, краще просто показати. У галереї зібрали атмосферні приклади для затишного застілля. Щоб новорічний стіл виглядав нарядно і гармонійно, в його оформленні краще не використовувати більше трьох кольорів і їх відтінків.
Коментарі