Хрусткі та ароматні вафлі хтось називає ідеальним сніданком, а хтось десертом. Вони готуються легко та з простих інгредієнтів. Єдине, що треба купити обов'язково - форма.
Приготоване тісто можна адже зберігати в холодильнику кілька днів. Для оригінальності його варто пофарбувати в червоний колір. Тоді будуть нагадувати торт "Червоний оксамит".
Вафлі виходять зовні хрускі, а всередині - ніжні та пишні. Доповнити смак можна кремами, джемами та сиропами.
Інгредієнти:
Борошно - 280 г
Какао - 20 г
Цукор - 200 г
Розпушувач - 5 г
Молоко - 300 г
Йогурт 3-6% - 125 г
Масло вершкове - 125 г
Яйця - 2 шт
Приготування:
Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор і розпушувач.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні трюфелі виходять смачніші, ніж магазинні
Окремо з'єднати молоко, йогурт і 2 жовтки. Також розтопити вершкове масло і охолодити його. Потім налити до молока і перемішати. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Додайте червоний барвник.
Збити 2 білки і додати в тісто. Акуратно перемішати лопаткою, щоб не збити пухкість суміші. Налити її порційно у формі і смажити з двох сторін.
Герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон прихильниця здорового харчування, але теж любить солодке. Її улюблений десерт шоколадно-фініковий пудинг. Його рецепт розкрила шеф-кухар Даррен МакГрейді.
Коментарі