пʼятниця, 19 березня 2021 08:01

Як змінити смак курки до невпізнаваності. Переможниця "Майстер Шеф" назвала три маринади для м'яса

В залежності від маринаду смак однієї й тієї ж м'ясної страви може кардинально відрізнятися. Тому до його вибору слід підійти уважно. Існує безліч варіантів: гострий, солоний, солодкий, кисло-солодкий, з додаванням алкоголю, трав, овочів та інших інгредієнтів.

Автор: надано Світланою Шептухою
  Час приготування маринаду 5 хвилин.
Час приготування маринаду 5 хвилин.
Переможниця 1-го сезону "Майстер Шеф" Світлана Шептуха розповіла про три простих, а головне смачних та вишуканих маринади для курки.

"Якщо хочеться урізноманітнити буденні страви, наприклад, курку - готую особливі маринади для м'яса. Вони змінюють смак страви до невпізнаваності, - додає шеф-кухар.

Маринад гострий чилі

Інгредієнти:

корінь імбиру - 1 шт.

часник - 2 зубці

лимон - 1 шт.

цукор - 1 ч. л.

коньяк - 2 ст. л.

мускатний горіх - 1 ч. л.

соус "гострий чилі" - за смаком

сіль - за смаком

Приготування:

Корінь імбиру, часник, цедру лимона натерти на дрібній тертці й вичавити сік. Змішати часник, імбир, лимонний сік та цедру, цукор, коньяк, мускатний горіх та соус "гострий чилі", або будь-який інший за смаком. Обтерти ним курку з усіх сторін та залишити маринуватися на ніч в холодильнику.

Імбирно-лаймовий маринад

Інгредієнти:

петрушка - 3 гілочки

лайм чи лимон - 1 шт.

олія - 2 ст. л.

м'ята - 1 гілочка

перець чилі - 1 шт.

сіль - за смаком

Приготування:

Петрушку, м'яту, корінь імбиру та перець чилі дрібно нарізати. Натерти на дрібну тертку цедру лайма, або лимона і вичавити з нього сік. Поєднати всі інгредієнти з олією. В готовому маринаді витримую курку мінімум чотири години.

Цибулевий маринад

Інгредієнти:

цибуля 1 шт.

часник - 1 зубець

олія - 3 ст. л.

сіль - за смаком

соєвий соус - 2 ст. л.

розмарин - за смаком

Приготування:

Для цибулевого маринаду в блендері змішати цибулю, часник, олію, соєвий соус та розмарин за бажанням. Збити до однорідності та маринувати в ньому м'ясо не менше шести годин. Перед смаженням очистити курку від маринаду, щоб не підгоріла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили новий кулінарний бренд столиці, як Київський торт

Єлизавета Глінська порадила приготувати весняний салат з буряка. Він легкий у виконанні і вітамінний.

Зараз ви читаєте новину «Як змінити смак курки до невпізнаваності. Переможниця "Майстер Шеф" назвала три маринади для м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути