В залежності від маринаду смак однієї й тієї ж м'ясної страви може кардинально відрізнятися. Тому до його вибору слід підійти уважно. Існує безліч варіантів: гострий, солоний, солодкий, кисло-солодкий, з додаванням алкоголю, трав, овочів та інших інгредієнтів.
"Якщо хочеться урізноманітнити буденні страви, наприклад, курку - готую особливі маринади для м'яса. Вони змінюють смак страви до невпізнаваності, - додає шеф-кухар.
Маринад гострий чилі
Інгредієнти:
корінь імбиру - 1 шт.
часник - 2 зубці
лимон - 1 шт.
цукор - 1 ч. л.
коньяк - 2 ст. л.
мускатний горіх - 1 ч. л.
соус "гострий чилі" - за смаком
сіль - за смаком
Приготування:
Корінь імбиру, часник, цедру лимона натерти на дрібній тертці й вичавити сік. Змішати часник, імбир, лимонний сік та цедру, цукор, коньяк, мускатний горіх та соус "гострий чилі", або будь-який інший за смаком. Обтерти ним курку з усіх сторін та залишити маринуватися на ніч в холодильнику.
Імбирно-лаймовий маринад
Інгредієнти:
петрушка - 3 гілочки
лайм чи лимон - 1 шт.
олія - 2 ст. л.
м'ята - 1 гілочка
перець чилі - 1 шт.
сіль - за смаком
Приготування:
Петрушку, м'яту, корінь імбиру та перець чилі дрібно нарізати. Натерти на дрібну тертку цедру лайма, або лимона і вичавити з нього сік. Поєднати всі інгредієнти з олією. В готовому маринаді витримую курку мінімум чотири години.
Цибулевий маринад
Інгредієнти:
цибуля 1 шт.
часник - 1 зубець
олія - 3 ст. л.
сіль - за смаком
соєвий соус - 2 ст. л.
розмарин - за смаком
Приготування:
Для цибулевого маринаду в блендері змішати цибулю, часник, олію, соєвий соус та розмарин за бажанням. Збити до однорідності та маринувати в ньому м'ясо не менше шести годин. Перед смаженням очистити курку від маринаду, щоб не підгоріла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили новий кулінарний бренд столиці, як Київський торт
Єлизавета Глінська порадила приготувати весняний салат з буряка. Він легкий у виконанні і вітамінний.
Коментарі