У Києві створили символічну страву для приманювання туристів. Називається Kyiv Pie. Цей пиріг має стати там ж популярним, як і "Київський торт" чи котлета по-київськи.
Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.
Про це повідомив віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко у своєму Інстаграм.
"Ми взяли участь в історичному проекті! Завдання було непросте. Потрібно було створити страву, яка б була безкомпромісно смачною та корисною. Поєднувала в собі одночасно українські, зокрема, київські традиції і сучасні тренди. Враховувала смаки і переваги веганів, була ресторанною стравою і зручною для доставки", - пояснює фахівець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найкращі начинки млинців на Масницю, щоб догодити чоловіку
Над створенням нового гастрономічного символу Києва команда кухарів працювала місяць. Це є сумісний проєкт Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України.
Цей міні пиріг має коштувати до 30 гривень.
Переможниця 1-го сезону кулінарного шоу "Майстер Шеф" Світлана Шептуха в Instagram поділилася рецептом салату "Нісуаз". Страва родом із Ніцци. Стала популярною не лише у Франції, але й за її околицями. Усе завдяки оригінальному смаку та високій поживності.
"Скільки рецептів цього салату - не перелічити. Кожен кухар готує його по-своєму. Це не простий салат, а збалансований сніданок, обід або вечеря", - написала шеф-кухарка.
Коментарі