Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2024 09:30

Як приготувати пухкі сирники без борошна: перевірений рецепт від Клопотенка

Як приготувати пухкі сирники без борошна: перевірений рецепт від Клопотенка
Сирники з манкою без борошна від Євгена Клопотенка: простий рецепт для найкращого сніданку Фото: klopotenko

Пухкі сирники – один з найкращих сніданків. Якщо хочете приготувати сирники без борошна, саме манка допоможе вам зробити це смачно. Вона ідеально поглине вологу з сиру та не дасть їм розплистися на пательні.

Рецептом сирників з манкою поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Кількість цукру в сирниках регулюйте до свого смаку. Можна покласти трохи менше у тісто, а вже готову страву подавати з солодким варенням, згущеним молоком чи іншим солодким соусом", - каже Євген Клопотенко.

Поради з приготування ідеальних сирників

Готувати сирники без борошна досить просто, але потрібно знати кілька секретів, щоб страва вийшла так, як ви задумали:

Кисломолочний сир краще обирати жирністю від 5% до 9%, тоді сирники будуть краще тримати форму. Незалежно від жирності, сир може бути менш чи більш вологим. В останньому випадку сформувати сирники та ідеально їх посмажити досить важко. Тримайте лайфхак: перед початком приготування викладіть сир у кілька шарів марлі та ретельно відіжміть сироватку.

Якщо волога все ж залишилася, її поглине манка. Але важливо не покласти її забагато. Щоб досягти потрібної консистенції тіста, спочатку покладіть ту кількість крупи, що вказана в рецепті, а тоді дайте йому постояти хвилин 15. Манка набухне та вологи буде менше. Вже тоді подивіться, чи потрібно додати ще трохи крупи.

Смажте сирники на добре розігрітій пательні, але на невеликому вогні, щоб вони добре приготувалися всередині. Якщо все ж переживаєте за форму, покладіть сформовані сирники у морозилку на 10 хвилин, а вже потім смажте.

Інгредієнти

400 г кисломолочного сиру 9%

1 яйце

3 ст. л. манки (+ додатково для паніровки)

3 ст. л. цукру

4 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

10 г ванільного цукру

1 дрібка солі

Як приготувати

Викладіть 400 г кисломолочного сиру жирністю 9% у миску. Вбийте яйце, всипте 3 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру, 3 ст. л. манки й дрібку солі.

Перемішайте до однорідності виделкою, ложкою або використайте товкачик для картоплі. Нагадаємо, якщо тісто видається вам занадто рідким, додайте ще трохи манки. Дайте тісту постояти хвилин 15, аби манка трохи розбухла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирники по-італійськи

Притрусіть дошку чи стіл манкою. Сформуйте з тіста кульки та трохи приплюсніть кожну. Викладіть на дошку і запаніруйте у манці.

Розігрійте пательню з невеликою кількістю соняшникової олії, викладіть сирники та смажте по кілька хвилин з кожного боку до утворення золотавої скоринки. Всього вам знадобиться приблизно 4 ст. л. олії. Готові сирники викладайте на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти.

Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна і у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати пухкі сирники без борошна: перевірений рецепт від Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути