четвер, 18 квітня 2024 18:12

Як приготувати котлети, якщо немає м'ясорубки: три способи

Як приготувати котлети, якщо немає м'ясорубки: три способи
Три методи приготування котлет, якщо немає м'ясорубки Фото: pinterest

Багато людей купують в магазині готовий фарш, якщо вдома немає м'ясорубки або немає часу перемелювати його.

Є два методи, як приготувати котлети, коли вдома є шматок м'яса, але немає м'ясорубки. Про них розповість Gazeta.ua.

Допоможе блендер

Гострим ножем потрібно прибрати зі шматків кістки, жир, хрящі. Наріжте м'ясо на шматки та перемеліть. Фарш буде більш однорідний, ніж через м'ясорубку, але приготувати котлети чи ковбаски буде вже набагато простіше. Перш ніж подрібнювати, заготівлю бажано підморозити. У морозильну камеру помістити на 10-15 хвилин. Завдяки цьому м'ясний фарш вийде з кращою текстурою, а не суцільною однорідною масою, схожою на пюре.

Допоможе гострий ніж

Другий метод ручний. Вам знадобиться гострий ніж. Потрібно дуже дрібно різати м'ясо. На нарізання піде більше часу, ніж з блендером. В кулінарії навіть є страва саме з такого фаршу. І називається вона "Рублені котлети".

Цей метод дає змогу контролювати текстуру фаршу. У такий спосіб краще подрібнювати курку для м'ясних страв або рибу для рибних котлет чи тефтелей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсують смак страви: шість інгредієнтів, які не варто додавати у котлетний фарш

Приготувати такі котлети - хороша ідея. Якщо зробите фарш з двох курячих грудок, додайте до них 2 яйця, подрібнену цибулю, 2 ст.л. майонезу та борошна 2-3 ст.л. Перемішайте фарш. Викладайте ложкою на добре розігріту сковороду. Обсмажте до золотистої скоринки.

Робимо фарш за допомогою тертки

Підходить для тих випадків, коли потрібно подрібнити невеликий шматочок м'яса. Однак для початку його потрібно заморозити.

Замороженому шматку треба дати трохи часу підтанути при кімнатній температурі. Він має злегка розм'якшитися, загалом залишаючись твердим. А незаморожене м'ясо помістити в морозильну камеру на пів години чи бівльше, щоб трохи затверділо.

Оберіть тертку з великими осередками для подрібнення і теж охолодіть.

Повільними рухами натирайте м'ясо на тертці. Помістіть фарш у миску. Залиште за кімнатної температури доти, доки лід, що утворився на м'ясі, не розтане.

Готувати фарш за допомогою терки досить легко. За відчуттями це нагадує подрібнення картоплі. Головне брати в руку невеликий шматок м'яса і використовувати гостру тертку, тоді процес займе лише кілька хвилин.

Усі люблять соковиті ніжні котлети, якими можна пообідати, повечеряти чи перекусити.

Але не кожній господині вдається посмажити їх саме такими.

Дуже багато залежить від м'яса. Однак навіть самий невдалий фарш можна виправити одним інгредієнтом.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати котлети, якщо немає м'ясорубки: три способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути