
Тісто для піци
Інгредієнти:
Вода - 2/3 склянки
Сухі дріжджі - 1 ч. л.
Борошно - 2 склянки
Сіль - 1 ч. л.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Приготування:
Залийте дріжджі теплою водою і добре розмішайте, щоб не залишилося грудок. В миску додайте борошно, сіль і розведені дріжджі. Замісити тісто.
Перекладіть тісто на суху, посипану борошном поверхню, і вимішуйте, додаючи за потребою борошно, близько 10 хвилин поки - тісто має стати м'яким і еластичним. Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску.
Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле, без протягів, місце на 1 годину - тісто має збільшитися приблизно в 2 раза.
Разомніть тісто кулаками, розділити на 2 однакових частини і сформуйте кулі.
Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину.
Розкачайте тісто до потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 10 хвилин.
Листкове тісто
Інгредієнти:
Борошно - 300 г
Вершкове масло - 150 г
Молоко -3 ст. л.
Оцет - 1 ч. л.
Яйце - 1 шт.
Сіль 0,5 ч. л.
Приготування:
На суху чисту поверхню насипте половину борошна гіркою. У центрі зробіть поглиблення, розбийте туди яйце, додайте оцет, молоко і сіль. Ретельно перемішайте
інгредієнти і замісіть тісто.
Вершкове масло поріжте на дрібні шматочки і додайте в нього решту борошна.
Все перемішайте і замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не потрібно.
Перше тісто розкачати тонким шаром, в його середину покладіть тісто з маслом і загорніть у вигляді конверта.Раскатайте тісто в напрямку від себе, присипте його борошном. Складіть втричі і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Розкачайте тісто ще 4 рази, після кожного розкочування складаючи тісто втричі і відправляючи охолоджуватися на 10 хвилин.
Разділіть тісто на частини, наповніть начінкой.Випікайте в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці.
Пісочне тісто
Інгредієнти:
Борошно - 2 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 150 г
Сіль 0,5 ч. л.
Ванілін - за смаком
Приготування:
Змішайте цукор, сіль, ванілін і борошно. Охолоджене масло наріжте кубиками і додайте до суміші.
Поступово додайте рідину і швидко, але плавно замісіть тісто. У кухні повинно бути прохолодно, щоб масло не встигло розтанути. Сформуйте з тіста кулю.
Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30хвилин.
Раскачайте корж, розріжте на потрібні форми, покладіть на деко. Випекайте при температурі 180-200 градусів.
Тісто для пельменів
Інгредієнти:
Борошно - 500 г
Яйце - 2 шт.
Вода - 200 мл
Сіль - 0,5 ч. л.
Олія - 1 ст. л.
Приготування:
Просійте борошно через сито. У гірці зробіть заглиблення і влийте тонкою цівкою суміш з води, яєць і солі. Поступово замішайте тісто по колу, в одну сторону. При цьому постійно забирайте муку від країв до серединки. Чим довше будете місити тісто, тим воно буде еластичнішим.
Готове тісто надішліть відставте в сторону на 30 хвилин. Раскачайте з тіста тонкий пласт, виріжте стаканом заготовки, наповніть їх начинкою і зліпіть пельмені.
Варіть в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин.
Бісквітне тісто
Інгредієнти:
Пшеничне борошно - 180
Цукор - 150 г
Яйця - 4 шт.
Ваніль - за смаком
Приготування:
Відокремте білки від жовтків. Взбийте білки на малій швидкості міксера, поступово по чайній ложці додаючи цукор і ваніль.
Не припиняючи збивати, по 1 ложці додайте попередньо збиті жовтки. Декілька раз просійте борошно. Додайте його в миску з білками, акуратно перемішуючи ложкою у напрямку знизу вверх.
Готовое тісто вилийте у форму з високими бортиками, попередньо застелену пекарським папером. Відправте бісквіт випікатися в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 20 хвилин.
Млинцеве тісто
Інгредієнти:
Борошно - 2 склянки
Яйця - 5 шт.
Олія - 1 ст. л
Молоко - 2,5 склянки
Сіль, цукор - за смаком
Приготування:
Вилийте в каструлю яєчні жовтки і, додавши до них сіль і цукор, добре розітріть.
Потім додайте молоко і перемішайте. Всипте борошно, додайте масло і замісити рідке тісто.
Його потрібно збивати добре, але недовго. Випекати млинці звичайним способом.
Коментарі