Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 14:24

Як приготувати ідеальне тісто: 6 простих рецептів

Навчитися готувати тісто потрібно кожній господині, яка хоче готувати для своєї сім'ї смачні страви. Пироги, пиріжки, печиво, піцу і ще багато інших страв можна приготувати з різних видів тіста. Важливо, щоб готовий перевірений рецепт завжди був під рукою. Солодке або солоне, розсипчасте або пишне - вибір за вами.
Автор: vegafood.com.ua
 

Тісто для піци

Інгредієнти:

Вода - 2/3 склянки

Сухі дріжджі - 1 ч. л.

Борошно - 2 склянки

Сіль - 1 ч. л.

Оливкова олія - 1 ст. л.

Приготування:

Залийте дріжджі теплою водою і добре розмішайте, щоб не залишилося грудок. В миску додайте борошно, сіль і розведені дріжджі. Замісити тісто.

Перекладіть тісто на суху, посипану борошном поверхню, і вимішуйте, додаючи за потребою борошно, близько 10 хвилин поки - тісто має стати м'яким і еластичним. Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску.

Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле, без протягів, місце на 1 годину - тісто має збільшитися приблизно в 2 раза.

Разомніть тісто кулаками, розділити на 2 однакових частини і сформуйте кулі.

Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину.

Розкачайте тісто до потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 10 хвилин.

Листкове тісто

Інгредієнти:

Борошно - 300 г

Вершкове масло - 150 г

Молоко -3 ст. л.

Оцет - 1 ч. л.

Яйце - 1 шт.

Сіль 0,5 ч. л.

Приготування:

На суху чисту поверхню насипте половину борошна гіркою. У центрі зробіть поглиблення, розбийте туди яйце, додайте оцет, молоко і сіль. Ретельно перемішайте

інгредієнти і замісіть тісто.

Вершкове масло поріжте на дрібні шматочки і додайте в нього решту борошна.

Все перемішайте і замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не потрібно.

Перше тісто розкачати тонким шаром, в його середину покладіть тісто з маслом і загорніть у вигляді конверта.Раскатайте тісто в напрямку від себе, присипте його борошном. Складіть втричі і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкачайте тісто ще 4 рази, після кожного розкочування складаючи тісто втричі і відправляючи охолоджуватися на 10 хвилин.

Разділіть тісто на частини, наповніть начінкой.Випікайте в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці.

Пісочне тісто

Інгредієнти:

Борошно - 2 склянки

Цукор - 1/2 склянки

Вершкове масло - 150 г

Сіль 0,5 ч. л.

Ванілін - за смаком

Приготування:

Змішайте цукор, сіль, ванілін і борошно. Охолоджене масло наріжте кубиками і додайте до суміші.

Поступово додайте рідину і швидко, але плавно замісіть тісто. У кухні повинно бути прохолодно, щоб масло не встигло розтанути. Сформуйте з тіста кулю.

Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30хвилин.

Раскачайте корж, розріжте на потрібні форми, покладіть на деко. Випекайте при температурі 180-200 градусів.

Тісто для пельменів

Інгредієнти:

Борошно - 500 г

Яйце - 2 шт.

Вода - 200 мл

Сіль - 0,5 ч. л.

Олія - 1 ст. л.

Приготування:

Просійте борошно через сито. У гірці зробіть заглиблення і влийте тонкою цівкою суміш з води, яєць і солі. Поступово замішайте тісто по колу, в одну сторону. При цьому постійно забирайте муку від країв до серединки. Чим довше будете місити тісто, тим воно буде еластичнішим.

Готове тісто надішліть відставте в сторону на 30 хвилин. Раскачайте з тіста тонкий пласт, виріжте стаканом заготовки, наповніть їх начинкою і зліпіть пельмені.

Варіть в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин.

Бісквітне тісто

Інгредієнти:

Пшеничне борошно - 180

Цукор - 150 г

Яйця - 4 шт.

Ваніль - за смаком

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Взбийте білки на малій швидкості міксера, поступово по чайній ложці додаючи цукор і ваніль.

Не припиняючи збивати, по 1 ложці додайте попередньо збиті жовтки. Декілька раз просійте борошно. Додайте його в миску з білками, акуратно перемішуючи ложкою у напрямку знизу вверх.

Готовое тісто вилийте у форму з високими бортиками, попередньо застелену пекарським папером. Відправте бісквіт випікатися в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 20 хвилин.

Млинцеве тісто

Інгредієнти:

Борошно - 2 склянки

Яйця - 5 шт.

Олія - 1 ст. л

Молоко - 2,5 склянки

Сіль, цукор - за смаком

Приготування:

Вилийте в каструлю яєчні жовтки і, додавши до них сіль і цукор, добре розітріть.

Потім додайте молоко і перемішайте. Всипте борошно, додайте масло і замісити рідке тісто.

Його потрібно збивати добре, але недовго. Випекати млинці звичайним способом.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ідеальне тісто: 6 простих рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути