неділя, 30 травня 2021 02:28

Як приготувати часникові стрілки: пікантні рецепти

Влітку з'являється ароматний делікатес - стрілки часнику. У французькій кухні вони вважаються джерелом корисних вітамінів і мікроелементів.

Їх смажать, подають під сирним соусом, квасять, солять, маринують, тушкують, використовують для приготування часникової пасти і заправок для супів, сушать і заморожують на зиму.

Можна зробити і песто - це італійський соус на основі базиліка, сиру і оливкової олії. Цікавий варіант замінити зелену основу на стрілки часнику. Використовувати такий соус можна для спагетті, як приправу для овочів-гриль або запеченої риби, як заправок в салати, як маринад для м'яса.

Часниковий крем-суп

Автор: povar.ru
 

Інгредієнти:

Стрілки часнику - 100 г

Масло вершкове - 2 ст. л.

Картопля - 2-3 шт

Овочевий або м'ясний бульйон - 700 мл

Приготування:

Нарізати шматочками стрілки часнику. У каструлі розтопити вершкове масло, додати зелений часник і смажити до напівпрозорого стану.

Потім залити в каструлю гарячий бульйон. Додати дрібно нарізану картоплю і варити 20 хв., поки не стане м'яка.

Зняти з вогню,охолодити і збити блендером у пюре. Додати чебрець, сіль і перець, довести до кипіння.

Перед подачею часниковий крем-суп можна прикрасити петрушкою або сирними грінками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька кухня вражає: три літні страви, які під силу кожному

Паста з часникових стрілок

Автор: foodandmood.com.ua
 

Інгредієнти:

стрілки часнику - 500 г

сіль - 1 ч. л.

оливкова олія - ​​3 ст. л.

сік лимона - 1 ст. л.

цедра з половини лимона

мелений чорний перець - ¼ ч. л.

базилік або кріп - 50 г

горіхи волоські або кедрові - 1 склянка

твердий сир - 200 г

Приготування:

Часникові стрілки і зелень подрібнити в блендері. Додати олію, цедру лимона і перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці і додати в пасту. Покласти сіль, лимон і перець, регулюючи смак.

Готовий соус зберігати в холодильнику, наливши зверху тонкий шар олії. Можна заморозити, якщо зробили велику порцію і хочете зберегти надовго.

Більшості з нас щавель знайомий завдяки молодому борщу. Тому й помилково вважаємо, що для іншої страви ця зелень не придатна. Насправді, це розповсюджена помилка. Щавель відмінно смакує у складі салатів, супів, котлет та навіть десертів. Тож, не варто недооцінювати даний продукт.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати часникові стрілки: пікантні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути