середа, 26 травня 2021 11:42

Три незвичні страви зі щавлю: що приготувати із зелені

Три незвичні страви зі щавлю: що приготувати із зелені
Час приготування 20 хв. Фото: pexels-eva-elijas-5501996

Більшості з нас щавель знайомий завдяки молодому борщу. Тому й помилково вважаємо, що для іншої страви ця зелень не придатна. Насправді, це розповсюджена помилка. Щавель відмінно смакує у складі салатів, супів, котлет та навіть десертів. Тож, не варто недооцінювати даний продукт.

Вітамінний салат з яйцем і редискою

Інгредієнти:

щавель - 200 г

редис - 200 г

зелений горошок консервований - 100 г

яйце - 2 шт.

зелена цибуля - 50 г

сметана - 3 ст. л.

зелень - за смаком

сіль - за смаком

Приготування:

Редис ретельно промити, очистити від забруднень і порізати невеликими шматочками. Щавель перебрати й промити. Прибрати зайву вологу паперовим рушником. Нарізати не надто дрібною соломкою. Зелену цибулю і зелень також подрібнити, яйця - кубиком. З консервованого горошку злити рідину. З'єднати всі компоненти, посолити та перемішати. Полити сметаною. Красиво оформити редискою і свіжою зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові відкриття: суддя "Майстер шеф" дав рецепт американських дерунів

Котлети з щавлю та кропиви

Інгредієнти:

щавель - 250 - 300 г

кропива - 250 г

петрушка - невеликий пучок

терта бринза - 0, 5 склянки

яйце - 2 шт.

борошно - 2 - 3 ст. л.

масло рослинне - для фритюру

сіль - за смаком

Приготування:

Кропиву, петрушку і щавель перебрати й ретельно промити. Зрізати з петрушки грубі стебла. Перекласти все в каструлю і залити окропом так, щоб всі листи були прикриті. Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу ж злити воду, виклавши вміст в друшляк. Дати листю охолонути, віджати та нарізати, як можна дрібніше. Відвар не варто виливати, на ньому можна приготувати смачний вітамінний суп. Пересипати суміш борошном, посолити та вбити два яйця. Додати натерту на тертці бринзу. Ретельно вимісити фарш. За бажанням додати чорний мелений перець. Викласти столовою ложкою фарш на розігріту сковороду. Обсмажити до рум'яної скоринки. Готові котлети викласти на шар паперових рушників, щоб прибрати зайву олію.

Млинці зі щавлем

Інгредієнти:

щавель - 500 г

молоко - 0,5 скл.

масло - 2 ст. л.

жовток - 1 шт.

цукор - 1 ст. л.

сіль - за смаком

сметана - за смаком

Приготування:

Підсмажити невеликі за розміром млинці. Залишити охолоджуватися. Листя перебрати й ретельно промити. Залити невеликою кількістю води та проварити протягом 5 хвилин. Процідити й протерти через сито в пюре. Для соусу борошно злегка обсмажити на вершковому маслі, розвести невеликою кількістю молока, додаючи його поступово. Коли маса загусне вбити жовток і додати цукор. Додати в суміш пюре і перемішати. Отриманою масою змастити млинці та згорнути їх трикутником. Подати зі сметаною.

Полуничний тарт із заварним кремом - безпрограшний варіант на будь-яке свято. Цей десерт миттєво зникає зі столу. Він апетитний і ніжний. Особливу спокусу дарує ароматна полуниця.

Зараз ви читаєте новину «Три незвичні страви зі щавлю: що приготувати із зелені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути