Поживне м'ясо ягняти, запечене з картоплею - одна з різдвяних страв, яку смакують у західній Європі. Приготування триває 4 години і 10 хвилин. Відбувається етапами - бо частково готову страву доведеться відкласти і продовжити випікання наступного дня.
Пише bbcgoodfood.com
Інгредієнти:
Великі морквини - 3 шт
Цибуля - 1 шт
Часник - 1 зубець
Розмарин - кілька гілок
Чебрець - кілька гілок
Лавровий листок - 2 шт.
Томатна паста - 1 ст.л.
М'ясо ягняти - 2,5 кг
Червоне вино - 1 пляшка
Картопля - 4-5 шт.
Солодка картопля - 4 шт.
Вершки - 150 мл
Вершкове масло - кілька скибок
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвентовий сирник запікають з ананасами
Приготування:
Візьміть м'ясо великими шматками, картоплю наріжте кружельцями, а решту овочів та зелень подрібніть. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Покладіть у досить велику каструлю м'ясо, посипте його овочами та зеленню, киньте томатну пасту та перемішайте. Поверх м'яса полийте вино.
Накрийте кришкою, поставте посудину у верхню частину духовки, де дещо менша температура, тоді розмістіть посередині на деку. Випікайте 3 години. Потім виключіть газ, вийміть каструлю з духовки та залиште до наступного ранку.
Наступного дня зберіть з посудини увесь зайвий жир. Подрібніть м'ясо так дрібно, як любите споживати. Потім змішайте з овочами та рідким желе, яке утворилося під час попереднього тушкування.
Розігрійте духовку до температури 200 градусів. В окремій посудині зваріть у підсоленій воді солодку картоплю. Розкладіть у формі печену раніше та солодку картоплю, поруч розмістіть м'ясо. Полийте вершками та маслом страву та поставте у духовку на 40 хвилин-годину. Коли верх стане золотистим - святкове ягня у овочах готове.
Коментарі