Традиційний торт без крему уявити складно. Смачний крем завжди підкреслить основу торта, будь то бісквітне, пісочне або інше тісто. Такі креми виходять пишними, ніжними, з легким ванільним ароматом. Вони підійдуть не тільки для тортів чи тістечок, а й до будь-якого десерту.

Класичний заварний крем

Інгредієнти:
молоко - 500 мл.
цукор - 200 г.
ванілін - 1 ч. л.
борошно - 50 г.
жовток - 4 шт.
Приготування:
Яєчні жовтки розтираємо з цукром, ваніліном і борошном до однорідної маси.
Доводимо молоко до кипіння.
Наливаємо гаряче молоко в яєчну масу, перемешуємо.
Отриману масу ставимо на вогонь і варимо до загустіння.
Крем масляний універсальний

Інгредієнти:
вершкове масло - 1 пачка
яйце - 4 шт.
цукор - 1 склянка
Пудра цукрова - 100 г.
Приготування:
У каструлю з товстим дном розбити яйця. Перемішати з цукром. Нагрівати постійно помішуючи. Вийде густа маса.
Прибираємо з вогню і охолоджуємо. Збиваємо масло вершкове в мисці з пудрою.
Додаємо яєчну суміш до масла. Трохи ванілі для смаку.
Крем зі згущеним молоком і яйцями

Інгредієнти:
Масло вершкове - 200 г.
Молоко згущене - 100 г.
Яйця (жовтки) - 2 шт.
Ванілін - 1 ст.л.
Лікер - 30 г.
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком.
Продовжуючи збивати, поступово додати яєчні жовтки.
Для ароматизації додати ванілін або лікер.
Крем з манної каші

Інгредієнти:
молоко - 1/2 склянки
манна крупа - 1 ст.л.
цукор - 1 ч.л.
вершкове масло - 1/2 ч.л.
жовток - 1 шт.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Приготування:
Молоко закип'ятити з ванільним цукром.
Змішати манну крупу з невеликою кількістю води, влити отриману суміш в гаряче молоко і довести до кипіння на слабкому вогні.
Ретельно розтерти яєчний жовток з цукром і маслом до стану пишної однорідної маси.
Додати в неї манну кашу маленькими порціями, постійно збиваючи її віником, щоб крем був пишним і легким.
Сир-крем "Маскарпоне"

Інгредієнти:
Сир (у пачці 18%) - 200 г
Вершки (33%) - 200 мл
Приготування:
Сир протерти через сито (бажано двічі). Влити холодні вершки.
Збивати масу на малих обертах до кремоподібного стану.
"Заварний крем"

Інгредієнти:
яйця - 2 шт.
цукор - 1 склянка
ваніль - 1 ч. л.
молоко - 1,5 склянки
вершкове масло - 2 ч. л.
борошно - 2 ч. л.
Приготування:
Змішайте в каструлі борошно і яйця, так щоб зникли грудочки.
В іншій каструлі закип'ятіть молоко і цукор, не забувайте їх помішувати.
Влийте тонкою цівкою молоко з цукром в борошняну суміш, інтенсивно розмішуйте лопаткою.
Отриманий крем поставте на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доведіть до запустіння. Не доводьте крем до кипіння.
Після цього зніміть крем для еклерів з вогню, додавши в нього ванільний цукор і вершкове масло.
Добре перемішайте, а потім швидко охолодіть, поставивши в лід або холодну воду.
Заварний крем можна використовувати для еклерів або інших тістечок, тортів, пасок.
Вершковий крем "П'ятихвилинка"

Інгредієнти:
масло вершкове - 250 г.
цукрова пудра - 200 г.
молоко - 100 мл.
ванілін - 1 пакет.
Приготування:
Молоко закип'ятити і охолодити до кімнатної температури.
Всі компоненти з'єднати. Можна додати і більше молока, вийде крем вийде ніжнішим і менш жирний.
Збивати міксером до тих пір, поки маса не стане однорідною, перламутрового кольору. Приблизно 5 хвилин на найнижчій швидкості.
Коментарі