Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2015 17:36

6 найсмачніших маринадів для курячої грудки

Куряче м'ясо – дієтичний продукт і ефективна заміна таких видів м'яса, як свинина, баранина і частково яловичина. Це відмінне джерело білка і амінокислот, при невеликому вмісті калорій. При цьому біле м'ясо містить менше жиру, а найбільш дієтичною частиною вважається грудка. Пропонуємо вам ТОП-6 маринадів, які зроблять курячу грудку соковитою і неймовірно смачною.

 

№1 - Пряний маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Цибулина - 1шт

- Часник - 3 зубчики

- Лимонний сік - 30мл

- Червоний перець мелений і сіль - за смаком

Приготування:

Цибулю і часник дрібно порубати і змішати з сіллю і перцем. Засипати сумішшю шматочки курки, перемішати і залишити в прохолодному місці на 4-6 годин.

№2 - Пивний маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Соєвий соус - 200мл

- Мед - 150г

- Пиво - 200мл

- Часник - 2 зубчики

- Стручок червоного перцю

- Одна гілочка розмарину

Приготування:

Подрібнити часник, змішати з іншими інгредієнтами. Отриманим маринадом залити курку і залишити в холодильнику на ніч.

№3 - Італійський маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Сік половинки лимона

- Оливкову олію - 5 столових ложок

- Часниковий порошок - чайна ложка

- Сухі італійські трави - за смаком

- Сіль і перець - за смаком

Приготування:

Куряче філе порізати шматочками, додати спеції, лимонний сік і оливкову олію, добре перемішати. Залишити маринуватися на півгодини.

№4 - Гострий маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Цибулини - 2шт

- Оливкова олія - 4 столові ложки

- Перець чилі, сіль паприка - за смаком

- Лавровий лист (мелений) - 2шт

Приготування:

Цибулю порізати дуже дрібно, додати оливкову олію, приправи і лаврове листя. Покласти в отриманий маринад курку, перемішати і залишити на 5-6 годин.

№5 - Винний маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Сухе червоне вино - 400мл

- Оливкова олія - 8 столових ложок

- Розмарин - 1 гілочка

- Чебрець, перець, сіль - за смаком

Приготування:

Змішати олію і вино, додати розмарин і спеції, полити приготованим маринадом курку і дати постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.

№6 - Грейпфрутовий маринад

Інгредієнти на 1кг:

- Грейпфрут - 1шт

- Цибуля - 1шт

- Часник - 2 зубчики

- Мед - 2 столові ложки

- Винний оцет - 2 столові ложки

- Вода - 200мл

Приготування:

Вичавити сік з грейпфрута, додати 200 мл води, оцет, мед, перемішати. Цибулю і часник дрібно нарізати, посипати ними курку. Зверху залити маринадом. Залишити на 4 години.

Зараз ви читаєте новину «6 найсмачніших маринадів для курячої грудки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути