Куряче м'ясо – дієтичний продукт і ефективна заміна таких видів м'яса, як свинина, баранина і частково яловичина. Це відмінне джерело білка і амінокислот, при невеликому вмісті калорій. При цьому біле м'ясо містить менше жиру, а найбільш дієтичною частиною вважається грудка. Пропонуємо вам ТОП-6 маринадів, які зроблять курячу грудку соковитою і неймовірно смачною.

№1 - Пряний маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Цибулина - 1шт
- Часник - 3 зубчики
- Лимонний сік - 30мл
- Червоний перець мелений і сіль - за смаком
Приготування:
Цибулю і часник дрібно порубати і змішати з сіллю і перцем. Засипати сумішшю шматочки курки, перемішати і залишити в прохолодному місці на 4-6 годин.
№2 - Пивний маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Соєвий соус - 200мл
- Мед - 150г
- Пиво - 200мл
- Часник - 2 зубчики
- Стручок червоного перцю
- Одна гілочка розмарину
Приготування:
Подрібнити часник, змішати з іншими інгредієнтами. Отриманим маринадом залити курку і залишити в холодильнику на ніч.
№3 - Італійський маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Сік половинки лимона
- Оливкову олію - 5 столових ложок
- Часниковий порошок - чайна ложка
- Сухі італійські трави - за смаком
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
Куряче філе порізати шматочками, додати спеції, лимонний сік і оливкову олію, добре перемішати. Залишити маринуватися на півгодини.
№4 - Гострий маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Цибулини - 2шт
- Оливкова олія - 4 столові ложки
- Перець чилі, сіль паприка - за смаком
- Лавровий лист (мелений) - 2шт
Приготування:
Цибулю порізати дуже дрібно, додати оливкову олію, приправи і лаврове листя. Покласти в отриманий маринад курку, перемішати і залишити на 5-6 годин.
№5 - Винний маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Сухе червоне вино - 400мл
- Оливкова олія - 8 столових ложок
- Розмарин - 1 гілочка
- Чебрець, перець, сіль - за смаком
Приготування:
Змішати олію і вино, додати розмарин і спеції, полити приготованим маринадом курку і дати постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
№6 - Грейпфрутовий маринад
Інгредієнти на 1кг:
- Грейпфрут - 1шт
- Цибуля - 1шт
- Часник - 2 зубчики
- Мед - 2 столові ложки
- Винний оцет - 2 столові ложки
- Вода - 200мл
Приготування:
Вичавити сік з грейпфрута, додати 200 мл води, оцет, мед, перемішати. Цибулю і часник дрібно нарізати, посипати ними курку. Зверху залити маринадом. Залишити на 4 години.
Коментарі