субота, 25 серпня 2018 02:24

5 піц, за які платять найдорожче у світі
5

У світі існують піци, вартість яких просто шокує. Їх готують з найдорожчих продуктів у найрозкішніших ресторанах.

Деякі піци подають із їстівним золотом та справжніми діамантами, пише segodnya.ua.

Піца "Гордон Рамзі"

Автор: segodnya.ua
  Піца "Гордон Рамзі"
Піца "Гордон Рамзі"

Її внесли до Книги рекордів Гіннесса, як найдорожчу в світі піцу. До начинки входять: пюре з цибулі, паста з білих трюфелів, сир фонтіна, baby-моцарелла, панчетта (різновид бекону), білі гриби і свіжа курчаволиста гірчиця.

Піца готують на багатті і прикрашають дуже рідкісним італійським білим трюфелем, вартість якого становить $2,5 тис/кг. Продають страву за $250 в ресторані Maze шеф-кухаря Гордона Рамзі в Лондоні.

Піца "Ніно Беліссімо"

Автор: segodnya.ua
  Піца "Ніно Беліссімо"
Піца "Ніно Беліссімо"

Ця піца за $1 тис. стала хітом продажів нью-йоркського ресторану. Її готують із запеченими шматочками омарів, скибочками лосося і двома видами найдорожчої в світі ікри - "Білуга" і "Коровлеская Севрюга" (Royal Sevruga).

Рецепт вигадав ресторатор Ніно Селімадж. За словами автора, така висока ціна обумовлена ікрою за $820, яка вкриває всю поверхню піци.

Піца "Рояль 007"

Автор: segodnya.ua
  Піца "Рояль 007"
Піца "Рояль 007"

30-сантиметрову піцу, присвячену Джеймсу Бонду, придумав шеф-кухар Доменіко Кролла. У начинку входять вимочений в коньяку лобстер, ікра, томатний соус, шотландський копчений лосось, медальйони з оленини, бальзамічний оцет. Зверху піца прикрашена листочками їстівного 24-каратного золота. Таку страву продали на аукціоні eBay за $4,2 тис.

Піца з діамантами

Автор: segodnya.ua
  Піца з діамантами
Піца з діамантами

У піцерія під назвою Favitta's Family Pizzeria, що розташовується неподалік від Рочестера, США, придумали незвичайну піцу для закоханих. Вона була неймовірно дорога, хоч мала звичні інгредієнти.

Піцу подавали у формі серця, з пляшкою шампанського за $160 доларів і з кільцем, прикрашеним діамантом за $8 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сухий пайок американських бійців додадуть піцу

Піца "Людовик XIII"

Автор: segodnya.ua
  Піца "Людовик XIII"
Піца "Людовик XIII"

Рецепт піци під назвою "Людовик XIII Ремі Мартін" створив італійський кухар Ренато Віола. Коштує страва більше $9,6 тис.

Основа піци складається з дріжджового тіста, яке готується 72 год. У начинку "Людовик XIII" кладуть омарів, лангустів і осетрову ікру. В якості приправи використовують австралійську рожеву сіль з долини річки Мюррей. Червоний відтінок їй надають кальцій і магній. Доповнює страву сир моцарелла буффало, приготований з молока чорних буйволиць.

Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.

Зараз ви читаєте новину «5 піц, за які платять найдорожче у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути