При правильному підході до приготування риби, з неї виходять незвичайні страви з новим смаком. У меню різних країн світу є рибні страви, які українцям здаються дивними. І даремно, адже рибу можна не тільки смажити та запікати. У цій підбірці зібрані рецепти, котрі змушують подивитися на приготування риби по-новому.
Далмацкий рибний гуляш

Інгредієнти:
1 кг риби різних сортів
3-4 помідора
2 цибулини
2 зубчики часнику
2 пучка зелені за смаком (кріп, петрушка, кінза)
Томатна паста, лимон, сіль, червоний перець
Приготування:
Рибу порізати на шматки, посолити, поперчити і збризнути лимонним суком.
Цибулю, зелень і часник подрібнити, обсмажити на сильному вогні. Додати червоний перець і кілька скибочок лимона. Покласти нарізані помідори і трохи протушкувати, щоб вони пустили сік.
Викласти на сковорідку шматки риби і тушкувати на невеликому вогні до готовності.
Рибний пиріг по-міланськи

Інгредієнти:
500 г філе білої риби
100 г твердого сиру
2 ст. ложки томатної пасти
50 г вершкового масла
2 ст. ложки борошна
1 стакан молока
2 яйця
Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Розтопити на сковороді вершкове масло Обсмажити в ньому борошно і розвести молоком. Додати томатну пасту і натертий сир, посолити, поперчити. Додати збиті яйця.
Рибне філе порізати шматочками і злегка обсмажити в окремій сковороді.
Перекласти рибу в форму для запікання, залити соусом, поставити в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 цікавих та смачних сніданків для ледачих
Фарширована риба по-азербайджанськи

Інгредієнти:
1 риба (приблизно 500-600 г)
1 стакан мелених горіхів
2 ст. л родзинок
1 цибулина
1 ст. л лимонного соку
Приготування:
Дрібно порізану цибулю, горіхи і родзинки злегка обсмажити в олії. Додати лимонний сік, перемішати і наповнити цією масою черевце очищеної і випотрошеної риби.
Обв'язати її ниткою, полити олією і запекти в духовці до готовності (20-30 хвилин).
Тріска по-бенгальски

Інгредієнти:
1 тріска вагою близько 1 кг
4 склянки молока
4 ст. л лимонного соку
1 ст. л червоного перцю
1 ч. л куркуми
½ ч. л кмину
½ ч. л чорного перцю
125 г вершкового масла
Приготування:
Змішати молоко з лимонним соком і дати настоятися 5 хвилин.
Рибу очистити і випатрати, натерти куркумою і протушкувати в молоці 10 хвилин. Зняти з вогню і поставити в тепле місце на півгодини.
Перекласти її в іншу каструлю, скропити лимонним соком, посипати кмином, червоним і чорним перцем, залити водою і тушкувати ще 10 хвилин.
Готову рибу викласти на тацю і полити розтопленим вершковим маслом.
Маринована риба по-латиноамерикански

Інгредієнти:
500 г філе білої риби
4 ст. л винного оцту
3 ст. л олії
2 великі цибулини
1 помідор
1 ч. л цукру
Сіль, чорний перець, червоний гіркий перець, лавровий лист
Приготування:
Філе нарізати скибочками і трохи протушкувати в солоній воді (5-10 хвилин).
Помідор порізати і протушкувати на олії, щоб він пустив сік. Зняти з вогню, додати оцет, сіль, чорний і червоний перець, лавровий лист і перемішати.
Шматки риби скласти в каструльку і полити маринадом. Зверху викласти нарізану кільцями цибулю. Залишити на ніч в прохолодному місці.
Коментарі