Ексклюзиви
понеділок, 05 червня 2017 23:28

5 нових рецептів рибних страв з різних країн світу
5

При правильному підході до приготування риби, з неї виходять незвичайні страви з новим смаком. У меню різних країн світу є рибні страви, які українцям здаються дивними. І даремно, адже рибу можна не тільки смажити та запікати. У цій підбірці зібрані рецепти, котрі змушують подивитися на приготування риби по-новому.

Далмацкий рибний гуляш

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

1 кг риби різних сортів

3-4 помідора

2 цибулини

2 зубчики часнику

2 пучка зелені за смаком (кріп, петрушка, кінза)

Томатна паста, лимон, сіль, червоний перець

Приготування:

Рибу порізати на шматки, посолити, поперчити і збризнути лимонним суком.

Цибулю, зелень і часник подрібнити, обсмажити на сильному вогні. Додати червоний перець і кілька скибочок лимона. Покласти нарізані помідори і трохи протушкувати, щоб вони пустили сік.

Викласти на сковорідку шматки риби і тушкувати на невеликому вогні до готовності.

Рибний пиріг по-міланськи

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

500 г філе білої риби

100 г твердого сиру

2 ст. ложки томатної пасти

50 г вершкового масла

2 ст. ложки борошна

1 стакан молока

2 яйця

Сіль, перець - за смаком

Приготування:

Розтопити на сковороді вершкове масло Обсмажити в ньому борошно і розвести молоком. Додати томатну пасту і натертий сир, посолити, поперчити. Додати збиті яйця.

Рибне філе порізати шматочками і злегка обсмажити в окремій сковороді.

Перекласти рибу в форму для запікання, залити соусом, поставити в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 цікавих та смачних сніданків для ледачих

Фарширована риба по-азербайджанськи

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

1 риба (приблизно 500-600 г)

1 стакан мелених горіхів

2 ст. л родзинок

1 цибулина

1 ст. л лимонного соку

Приготування:

Дрібно порізану цибулю, горіхи і родзинки злегка обсмажити в олії. Додати лимонний сік, перемішати і наповнити цією масою черевце очищеної і випотрошеної риби.

Обв'язати її ниткою, полити олією і запекти в духовці до готовності (20-30 хвилин).

Тріска по-бенгальски

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

1 тріска вагою близько 1 кг

4 склянки молока

4 ст. л лимонного соку

1 ст. л червоного перцю

1 ч. л куркуми

½ ч. л кмину

½ ч. л чорного перцю

125 г вершкового масла

Приготування:

Змішати молоко з лимонним соком і дати настоятися 5 хвилин.

Рибу очистити і випатрати, натерти куркумою і протушкувати в молоці 10 хвилин. Зняти з вогню і поставити в тепле місце на півгодини.

Перекласти її в іншу каструлю, скропити лимонним соком, посипати кмином, червоним і чорним перцем, залити водою і тушкувати ще 10 хвилин.

Готову рибу викласти на тацю і полити розтопленим вершковим маслом.

Маринована риба по-латиноамерикански

Автор: k1.ua
 

Інгредієнти:

500 г філе білої риби

4 ст. л винного оцту

3 ст. л олії

2 великі цибулини

1 помідор

1 ч. л цукру

Сіль, чорний перець, червоний гіркий перець, лавровий лист

Приготування:

Філе нарізати скибочками і трохи протушкувати в солоній воді (5-10 хвилин).

Помідор порізати і протушкувати на олії, щоб він пустив сік. Зняти з вогню, додати оцет, сіль, чорний і червоний перець, лавровий лист і перемішати.

Шматки риби скласти в каструльку і полити маринадом. Зверху викласти нарізану кільцями цибулю. Залишити на ніч в прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «5 нових рецептів рибних страв з різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути