На пікнік не обов'язково потрібно йти тільки для приготування шашликів. Для прекрасно відпочинку важлива вдала погода, затишна компанія та смачні закуски. Їх можна взяти з дому або приготувати на природі.
Для різноманітності можна взяти салати, сендвічі та десерти.
Сендвіч з куркою (на 2 порції)
Інгредієнти:
багет
куряче філе 150 г
помідори 1 шт
оливкова олія
часник 2 зубчики
жовток (для соусу)
гірчиця зернова
листовий салат
твердий сир 2 скибочки
Приготування:
Для соусу айоли потрібно подрібнити часник і збити блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю. Влити тонкою цівкою олію. Поставити на 1-2 години його в холодильник. Посолити куряче філе і підсмажити на грилі. Багет розрізати навпіл і змастити соусом айоли.
Порізати помідори і сир. Викласти на багет помідори, сир, салат і підсмажену курку. Накрити іншою половиною багета. Покласти сендвіч на гриль, щоб на багеті з'явилася скориночка, а сир розплавився.
Апельсиновий салат з оливками
Інгредієнти:
Ромен-салат 2 вилки
апельсини 2 шт.
оливки 1 баночка
оливкова олія 5 ст.л.
винний оцет 3 ст. л
насіння фенхелю 2 ч. л
гірчиця 1 ч. л.
сіль, перець за смаком
Приготування:
Змішати оливкову олію, гірчицю, винний оцет, насіння фенхелю, сіль і перець в невеликій баночці. Викласти роман-салат великими шматками на тарілку.
Зверху викласти порізані апельсини і оливки. Додати в салат ще можна свіжі огірки. Перед подачею полити салат заправкою і посипати насінням фенхеля.
Брускетта з помідорами та базиліком
Інгредієнти:
багет
помідори
базилік
часник 1 зубчик
оливкова олія 2 ч.л
винний оцет 1 ч.л
Приготування:
Порізати багет і підсмажити її до скориночки на грилі. Натерти підсмажений хліб зубчиком часнику.
Порізати дрібно помідори і базилік. Додати оливкову олію і винний оцет, посолити за смаком. Ретельно перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і дати настоятися 5 хвилин. Поверх золотистої скоринки хліба рівним шаром викласти помідорову начинку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог дав 7 порад, як насолоджуватись шашликом без шкоди для фігури
Рулети з курки і бекону на мангалі
Інгредієнти:
куряча грудка 3-4 шт
бекон 1 упаковка
твердий сир
часник 2-3 зубчики
Приготування:
Добре промити курячі грудки і обсушити їх паперовим рушником. Розрізати кожне філе уздовж. Посолити і поперчити м'ясо.
Покласти в середину кожного філе сир. Можна додати зелень і помідори або червоний перець. Загорнути філе в рулетики. Обернути кожен шматочком бекону - так м'ясо буде соковитим.
Викласти рулети на решітку мангала і пекти 15 хвилин.
Банани з шоколадом на мангалі
Інгредієнти:
банани (за кількістю осіб)
шоколад 1 плитка
зефір
Приготування:
Розрізати банани посередині, щоб вийшли "човники". Начинити шоколадом і зефіром.
Загорнути їх у фольгу і обсмажити на решітці мангала 5 хвилин. Перед подачею банани можна посипати кокосовою стружкою або корицею.
Коментарі