Пʼятниця, 04 грудня 2015 12:17

4 зігріваючі супи в холодну погоду

Суп - краще зимова страва. Він не тільки допоможе вгамувати голод, але і зарядить вас енергією і допоможе зігрітися.

Супи - справжній бальзам для шлунку і кишечника, відмінна профілактика недуг, які виникаютьчерез їжі всухом'ятку.

Ця перша страва добре втамовує голод, відновлює баланс рідини.

Гороховий суп з копченостями

Автор: http://bigpicture.ru/
 

Інгредієнти:

свинячі копчені реберця - 300 г

морква - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

картопля - 2 шт.

сухий горох - 1 склянка

петрушка - для прикраси

масло - 1 ст. л. (для обсмажування)

сіль - за смаком

Приготування:

Горох замочити в холодній воді на 10-12 годин, перед варінням промити.

Копчені реберця промити, покласти в киплячу воду (приблизно 2,5 л) і варити, знімаючи накип.

Через 30 хвилин додати горох і варити ще 10-15 хвилин.

Тим часом потрібно порізати цибулю і моркву і обсмажити їх на розігрітій сковороді з маслом до золотистого кольору.

Як тільки пройшло 50 хвилин з початку варіння реберець, можна додавати в каструлю цибулю, моркву, картоплю і солити.

Варимо гороховий суп ще хвилин 10, до готовності.

Сирний суп по-французьки з часниковими грінками

Автор: http://bigpicture.ru/
 

Інгредієнти:

куряче філе - 400 г

м'який плавлений сир - 200 г

картопля - 3 шт.

морква - 1 шт.

сіль, мелений перець - за смаком

олія - ​​2 ст. л.

лавровий лист - 3 шт.

свіжа зелень - за смаком

для грінок - багет (або будь-який інший хліб), часник, оливкова олія

Приготування:

Кип'ятимо в каструлі 1,5 л води, нарізаємо курку невеликими шматочками і кладемо її в киплячу воду.

Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо сіль, пару горошків запашного і чорного перцю, лаврові листочки.

Варимо від моменту закипання 20 хвилин.

Чистимо картоплю і нарізаємо кубиками. Витягуємо м'ясо, кладемо картоплю і варимо його 5-7 хвилин.

Чистимо і натираємо моркву. Робимо слабку зажарку на соняшниковій олії. Злегка солимо і перчимо.

Готову зажарку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.

Додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Нарізаємо багет довгими скибочками. Очищаємо одну часточку часнику. З двох сторін умочуємо хліб в оливкове масло.

Натираємо з двох сторін часником (розрізаним наполовину уздовж) і кладемо в духовку на кілька хвилин при температурі 200 градусів.

Томатний крем-суп з гострим перчиком чилі

Автор: http://bigpicture.ru/
 

Інгредієнти:

помідори - 1500 г

картопля - 400 г

морква - 200 г

ріпчаста цибуля - 100 г

сухарі з білого хліба - 60 г

стебла селери - 50 г

базилік - 1 гілочка

оливкова олія - ​​1 ст. л.

гострий перчик чилі - 1 шт.

жовтий болгарський перець - 1 шт.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Помідори ошпарити окропом і очистити від шкірки, розрізати навпіл, вийняти насіння.

Овочі, крім перців, вимити, почистити. Нарізані кубиками овочі покласти в каструлю разом з помідорами, влити 2 склянки води.

Посолити і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою близько 30 хвилин.

Солодкий перець вимити, очистити від насіння і перегородок, нарізати кубиками в 1 см.

Додати в сковороду з сухариками з білого хліба, обсмажити всі разом.

Суп з допомогою блендера перетворити в однорідну масу. Додати дрібно нарізаний гострий перчик чилі.

У суп додати оливкове масло, посолити і поперчити за смаком.

Розлити по тарілках, посипати зеленню базиліка. Подавати з сухариками і шматочками солодкого перцю.

Турецький сочевичний суп

Автор: http://bigpicture.ru/
 

Інгредієнти:

сочевиця - 1 склянка

пшенична крупа або булгур - 0,5 склянки

цибуля - 1 шт.

томатна паста - 1 ст. л.

вершкове масло - 1 ст. л.

перець гострий грубого помелу або паприка, суха м'ята, чебрець або зіра, сіль

вода або бульйон з яловичини або курки - 2 л

Приготування:

Кладемо стакан сочевиці у воду або бульйон, ставимо на вогонь. Приблизно через 10 хвилин після закипання додаємо пшеничну крупу.

Варимо суп на повільному вогні, поки крупа не розвариться, 40 хвилин.

Тим часом обсмажуємо дрібно порізану цибулину у вершковому маслі, в чашці розводимо бульйоном 1 повну з верхом ложку томатної пасти. Вливаємо її до цибулі і даємо покипіти 2 хвилини. Кладемо в суп і солимо його.

За 15 хвилин до готовності додаємо в суп спеції: половину чайної ложки м'яти або чебрецю.

Знявши суп з вогню, дайте йому постояти хвилин 10, перш ніж подавати на стіл.

Готовий суп можна збити блендером, а можна їсти так: суп буде густим і практично однорідним.

Перед подачею посипаємо перцем грубого помелу або паприкою.

Зараз ви читаєте новину «4 зігріваючі супи в холодну погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 138
Голосування Справа Медведчука - це:
  • Спроба Зеленського наростити рейтинг. Медведчука не посадять
  • Початок боротьби з олігархами
  • Піар з одночасним ударом по Порошенку
  • Перерозподіл ринку і потоків
  • Вплив американців
  • Мені байдуже
Переглянути