понеділок, 26 лютого 2007 14:42

Зростання почалося ще за уряду Єханурова

 

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Іван Пресняков, 24 роки, вважає, що українці мають рацію, коли покладають відповідальність за ситуацію в країні на нинішній і попередні кабміни.

— Усі уряди звинувачують у чомусь своїх попередників й одночасно користуються їхніми напрацюваннями, — каже він. — Тому не можна сказати конкретно, хто ж був кращим.

— Нинішні успіхи в економіці — заслуга як уряду Віктора Януковича, так і попереднього уряду Юрія Єханурова, — вважає політолог Володимир Малинкович, 65 років. — Саме під час роботи останнього поновилося зростання валового внутрішнього продукту. Тим самим уряд Єханурова частково компенсував помилки Юлії Тимошенко.

А от ситуація з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, впевнений політолог, зумовлена діяльністю урядів Тимошенко й Єханурова.

— Україна провалила переговори з Туркменістаном щодо поставок газу, — нагадує він. — Ми опинилися в залежності від Росії, що спричинило зростання цін на газ. А це, в свою чергу, призвело до підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Рішення про їхнє підвищення ухвалював ще уряд Єханурова.

Вини уряду Януковича в підвищенні тарифів Володимир Малинкович не бачить.

— Відповідальність нинішнього уряду в тому, щоб вжити заходів для захисту прав українських громадян, — говорить він. — Наприклад, встановити 15-відсотковий бар"єр у підвищенні тарифів для малозабезпечених сімей.

Зараз ви читаєте новину «Зростання почалося ще за уряду Єханурова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути