вівторок, 16 липня 2019 07:25

Зеленський поговорив телефоном із Путіним

— Путін офіційно визнав нашого президента. Про це свідчить телефонна розмова з ним, — говорить політолог Сергій Гайдай, 53 роки. — Раніше були незрозумілі коментарі, обмін жартами і шпильками. Тепер Кремль почав діалог.

11 липня президент України Володимир Зеленський уперше говорив по телефону із главою Росії Володимиром Путіним. Перемовини ініціювала українська сторона, стверджують у Москві.

Ішлося про звільнення полонених моряків та інших українських громадян, яких утримують у РФ. А також — продовження переговорів у Нормандському форматі між лідерами України, Росії, Франції та Німеччини, повідомили в Офісі президента.

Напередодні Путін заявив, що не проти зустрітися за участю представників Вашингтона, Парижа та Берліна. Але тільки після того, як в Україні пройдуть вибори до Верховної Ради і буде сформований уряд.

Остання телефонна розмова між президентами України й Росії відбулася торік 9 червня.

— Путін спілкувався з Зеленським виключно у рамках виборчої кампанії в Україні. Хоче впливати на нову Верховну Раду через свого друга Віктора Медведчука. Той просуває мир і обмін полоненими, — веде далі Сергій Гайдай. — Саме звільнення заручників було головним вектором розмови Путіна та Зеленського. Коли це станеться, говоритимуть — це заслуга Медведчука. Так той зможе отримати електоральні бали перед виборами. Щоб реалізувати цей план, Путіну треба розмовляти з українським президентом на офіційному рівні. Так він поступово легітимізує Медведчука в очах нашого суспільства.

Володимир Зеленський вирі­шив домовлятися з Путіним. Несвідомо підіграє йому. Щиро вірить, що зможе порозумітися з Кремлем. Мовляв, у минулої влади це не вийшло, бо зароб­ляла на війні й не була зацікавлена у її закінченні. Це — наївна маячня. Головний фактор завершення конфлікту на Донбасі — у Кремлі. Путін не хоче домовлятися, йому це не потрібно. Єдине його бажання — слабка і залежна Україна під повним політичним впливом Росії. Зараз теж діє у рамках цього плану. Якщо Зеленський ітиме на будь-які поступки заради свого мирного плану, його президентство швидко скінчиться. Тільки розмова з позиції сили може принести реальні результати у переговорах із Росією. Наш президент має зрозуміти це, якщо хоче стати успішним главою держави.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив телефоном із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути