середа, 28 грудня 2011 07:00

Вибори 2012 року коштуватимуть бюджету понад 1,2 млрд грн

 

Парламентські вибори 2012 року коштуватимуть бюджету понад 1,2 млрд грн. Кошторис склала Центральна виборча комісія.

— Близько 80 відсотків суми піде на зарплати і відрахування в зарплатний фонд, — розповідає член ЦВК Андрій Магера, 37 років. — Працюватимуть 225 окружних виборчих комісій і близько 34 тисяч дільничних із 12-24 осіб. Платня членам комісій невелика — близько тисячі гривень. Загалом набереться сума в 760 мільйонів.

Витрати на проведення передвиборної агітації та друк інформації про вибори обчислюють у близько 200 мільйонів. Центральні й окружні виборчкоми обмінюються інформацією через інтернет. Але не в кожного виборця, особливо на селі, є доступ до мережі. Тому інформування про виборчі округи і зареєстрованих кандидатів ітиме через газети "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Ціна друку бюлетенів іще не визначена. Поліграфкомбінат "Україна" виготовлятиме їх зі ступенями захисту. На вартість також вплине собівартість паперу.

Обов'язкова підготовка членів окружних виборчих комісій передбачена з січня 2013-го. На найближчі вибори ця норма діяти не буде. ЦВК пробує зібрати в Києві керівництво окружних комісій, щоб звернути їхню увагу на найважливіші моменти виборів. Члени дільничних комісій до виборів готуватимуться самі. Законодавчого механізму їх навчання в нас немає.

Зараз ви читаєте новину «Вибори 2012 року коштуватимуть бюджету понад 1,2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути