понеділок, 26 грудня 2011 10:23

"Вибори не будуть тим фактором, який спричинить новий Майдан" - Мельниченко

"Вибори не будуть тим фактором, який спричинить новий Майдан" - Мельниченко

У 2012 році вибори до Верховної Ради України не стануть тією подією, яка змусить українців протестувати.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Сергій Мельниченко, учасник податкового майдану, голова Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР).

"Вулична опозиція, люди, які не були при владі та не заплямували свою репутацію, кожний день проводять якісь акції. Їх агресивність зростає. За помаранчевої влади, яка почала розвалювати економіку та розколювати суспільство, такого не було", - розповів він.

На даний момент досягти об'єднання вуличної опозиції нереально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибух може статися в одну секунду. Українці вже дозріли"

"У наступному році буде проводитись те ж Євро-2012. Влада буде всіляко намагатися провести його гідно, не зірвати. Їм не хочеться показувати, що ми маємо дестабілізовану політичну ситуацію. Наприклад, коли наша організація проводить певну акцію, то як правило приганяють автобус "Беркута". Коли 19 грудня ми влаштували акцію в день саміту ЄС, то спостерігало лише декілька міліцонерів без особливої амуніції. Попри те, в дворах стоять автобуси з "Беркутом". Влада прибрала міліцію, щоб не показувати існування поліцейської держави", - впевнений Мельниченко.

"У наступному році будуть вживати всіх заходів, щоб показати світові нормальну ситуацію, хоча всім відомо, який безпредєл тут твориться. У день Свободи 22 листопада не передбачалося, що прийде стільки людей. Але дізнавшись, що акцію заборонили, вони принципово прийшли. Ми йдемо до того, що люди перестали боятися виходити на вулиці. Дух протесту заходить у рамки принциповості", - зазначив голова КУПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Команда Януковича посилює репресивну складову своєї влади"

"Це неминуче призведе до соціального вибуху. Він буде пов'язаний вже не з соціально-економічними гаслами. Вектор об'єднання може статися на суспільному грунті, на питаннях свободи та права, їх ущемлення. Іскрою може стати ситуація, подібна до загибелі Конопльова чи Індила, коли влада перегне палку. Той же розгін та розстріл нафтовиків у Казахстані призвів до масових рухів протесту, хоча влада змогла придушити їх. У 2012-му акції протесту в Україні теж будуть розганяти силоміць, щоб знову ж таки не показувати світу реальну картину подій.

Вибори не стануть подією, яка змусить українців масово виходити на вулицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця виборів у Білорусі: людей жорстоко розігнали силовики

"Фальшування виборів не буде фактором, який зможе спричинити новий Майдан. - вважає Мельниченко. - У нас зараз немає авторитетної партії, структури чи особи, яка змогла б підняти питання фальсифікацій як прапор. Тільки окремі політичні партії можуть виступати, що їм не додали голосів. Але на сьогоднішній день вибори не можуть бути підставою для консолідації протестних настроїв.

Зараз ви читаєте новину «"Вибори не будуть тим фактором, який спричинить новий Майдан" - Мельниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути