неділя, 25 грудня 2011 17:16

Питання відставки уряду, Ради чи Президента стали криком душі - голова КУПР

Питання відставки уряду, Ради чи Президента стали криком душі - голова КУПР

В 2011-му тенденція пішла до зростання протестних акцій, в той час як у 2010-му єдиною масовою акцією був підприємницький Майдан.

Про тенденці акцій протесту в 2011-му році Gazeta.ua розповів Сергій Мельниченко, учасник податкового майдану, голова Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР).

"Зокрема, ширше почали діяти не політичні партії, які виводили людей на мітинги, а вулична опозиція. Активнішими стали певні групи та верстви населення — ті ж самі чорнобильці, афганці, вчителі. Почали бити у дзвін через соціально-економічні негаразди. Раніше протести носили переважно політичний характер. З'ясовували, хто опозиція а хто коаліція, хто з них крутіший", - зазначив він.

На його думку, соціальні верстви, які виходять на вулицю, значною мірою абстрагувалися від політичних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нема відповідальності — от суть цієї держави" - Рябенко

"Йде певна зневіра у політичній псевдоеліті. Наша проблема в тому, що окремі групи ставлять свої вимоги, а згуртованості як такої немає. Питання відставки уряду, Ради чи Президента стали таким собі криком душі, формою шантажу суспільства. Намагаються досягнути своєї мети, а якщо одразу це не виходить, то починають погрожувати відставкою. Через відсутність повної згуртованості між соціальним верствами не сталося консолідації зусиль і виступи не призвели до конкретного результату", - сказав Мельниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вірить, що у 2012 році станеться революція

Голова КУПРУ зазначив, що влада здійснює простий принцип "Розділяй та владарюй". Окрім того, що людей поділили на групи, ще й всередині них створюють розкол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закликаю об'єднатися і дати бій правлячій мафії"

"Наприклад, всі підприємці згуртувались навколо нового Податкового кодексу. Але для одних питання вирішили, а для інших - ні. Таким чином уже розбили групу пополам. Так само було з афганцями. Влада дробить ці групи. Це й не дає можливість згуртуватись. Опозиційні сили через свою ж роздробленість також не можуть нічого вдіяти. Конкуренція всередині цих політичних сил призводить до того, що люди бачать: ті, хто намагається їх об'єднати, самі перебувають у конфронтації. Тому від їх допомоги відмовляються. Через це в Україні не може повноцінно запрацювати протестний механізм", - підсумував Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «Питання відставки уряду, Ради чи Президента стали криком душі - голова КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути