вівторок, 07 серпня 2007 19:28

Цього разу голосувати буде легше

 

На позачергових парламентських виборах проголосує значно більша кількість людей, ніж у березні 2006 року, запевняє директор наукових програм Всеукраїнської соціологічної служби Борис Сагаляков, 53 роки. Хоча ще у квітні прибічників дочасних перегонів було мало.

— Коли протягом шести місяців триває активне протистояння різних політичних сил навколо ідеї виборів, то створюється інформаційне поле, яке поглинає практично все населення країни, — каже експерт. — Тому зараз люди психологічно готові брати участь у цьому процесі.

Ще одним фактором, який вплине на кількість голосуючих, буде наявність лише одного бюлетеня. Адже торік одночасно проходили вибори до місцевих органів влади і люди отримували простирадла бюлетенів. У результаті на багатьох дільницях, особливо в містах, утворювалися черги. Щоб не стояти в них, деякі виборці розверталися і йшли додому.

— Таким чином, до 10 відсотків з тих, хто прийшов на дільниці, не проголосували, — вважає Борис Сагаляков. — Тому деякі політичні сили недоотримали голоси. Нинішні вибори технологічно пройдуть значно краще.

Зараз ви читаєте новину «Цього разу голосувати буде легше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути