пʼятниця, 07 вересня 2007 17:38

Ющенко не дозволить передати Росії частину газортанспортної системи

Президент Віктор Ющенко заявляє, що тема передачі Росії частини газотранспортної системи України є безперспективною. Про це він сказав в інтерв"ю "Financial Тimes".

"На ці спекуляції я не скажу, що не піде жоден політик – але даю гарантію, що йому не дадуть на цю тему полемізувати", – відзначив президент.

Ющенко наголосив, що сьогодні в українському суспільстві існує велика недовіра до даного питання.

Коментуючи чутки щодо передачі національної ГТС іншим державам, президент сказав: "Я думаю, навіть якщо в уряді є люди, які б у снах своїх мріяли про таке, це політика без будь-яких правових наслідків і перспектив".

Говорячи про енергетичні відносини з Росією, Ющенко зазначив, що схема постачання газу в Україну буде, безумовно, диктуватися російською стороною і перш за все, в її власних інтересах.

"РосУкрЕнерго" – це одна з історій такого плану, до якого офіційна Україна не має жодного відношення", – сказав президент.

В даному випадку назва цієї структури "абсолютно нічого" не означає, а скоріше, навпаки покликана створити враження про існування певного державного інтересу України: "Насправді тут про державний інтерес не йшлося".

Говорячи про відносини України та РФ в цілому, президента висловив переконання, що "українська політика відносно Росії буде завжди формуватися на концепції національної незалежності", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволить передати Росії частину газортанспортної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути