вівторок, 20 березня 2007 15:36

Ющенко хотів добитися призначення Огризка

Сергій Попков та Микола Плеханов стали заступниками міністра внутрішніх справ. Першого після помаранчевої революції  звинувачували в намірі кинути проти Майдану внутрішні війська МВС. А другий був причетний до розгону в 2004-му акцій протесту сумських студентів. Раніше їхньому призначенню опирався президент Віктор Ющенко. Своїм указом він призупинив відповідні постанови уряду. Але минулого тижня скасував його.

— Звинувачення проти цих міліцейських посадовців не підкріплені документально, — каже директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 30 років. — До того ж президент намагається досягти порозуміння з коаліцією. Зрозуміло, що подібні кадрові питання також виставляються на торги.

Експерт називає рішення Ющенка ознакою намагання президента й коаліції прийти до такого собі "пакетного порозуміння".

— В обмін на визнання призначення Попкова і Плеханова Віктор Ющенко намагався лобіювати проходження кандидатури Огризка на посаду міністра закордонних справ, — говорить Віталій Кулик.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хотів добитися призначення Огризка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути