четвер, 11 червня 2020 05:45

Україна пішла на поступки Угорщині

Міністерство розвитку громад і територій оприлюднило проєкти районування українських областей. На Закарпатті укрупнених районів буде п'ять, замість теперішніх 13. Несподіванкою стала поява Берегівського району. Пролягатиме над кордоном з Угорщиною. Більшість населення там буде угорського.

Наприкінці травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив робочий візит в Угорщину. Оскільки авіасполучення в умовах пандемії обмежене, подолав понад тисячу кілометрів із Києва до Будапешта автомобілем. Що такого важливого було в порядку денному?

Угорці десятиліттями торгувалися й вимагали створення окремої угорської адміністративної одиниці на Закарпатті. Пропагували визнання культурної автономії. Жодна українська влада на такі поступки не йшла. Усвідомлювали загрози нацбезпеки.

Створення Берегівського району — неприпустима помилка. Закарпатські угорці — не сепаратисти. Але обставини й ситуації змінюються. Поява окремого "етнічного" району може запустити процес їх створення по всій Україні.

На торгівлі національними інтересами нічого путнього не заробиш. Якщо одні можуть шантажувати нас і добиватися свого, то невдовзі й інші сусіди спробують витерти об нас ноги. Не кажучи вже про Росію, яка в кожну міжетнічну сварку піділлє бензину. Невже цього не розуміють у Києві?

Зараз ви читаєте новину «Україна пішла на поступки Угорщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути