Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 18:24

У Південній Осетії не бачать Україну миротворцем

Керівництво Південної Осетії звинуватило Україну та США  в постачанні зброї до Грузії та підготовці місцевих снайперів. За твердженням президента невизнаної республіки Едуарда Кокойти, Київ і Вашингтон доправили до Тбілісі снайперські гвинтівки. Їх використали під час перестрілки 3 серпня. Тоді загинуло шість осіб.

Представник прес-служби Міністерства оборони України Костянтин Саділов, 35 років, заявляє, що це не відповідає дійсності.

— По-перше, зброєю Міноборони не торгує, — каже він. — По-друге, навіщо грузинам готуватися в нас, якщо в них умови кращі?

Саділов зазначає, що в Грузії є сучасні центри підготовки гірських піхотинців. В одному з них, поблизу селища Сачхери, удосконалюють навички українські військовики. В Україні ж грузинські військовослужбовці не навчаються.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 31 рік, звертає увагу на те, що звинувачення України в причетності до грузинсько-осетинського конфлікту та поставок зброї Грузії висувають не вперше.

Київ надає інформаційну й політичну підтримку Тбілісі

— Це робиться, щоб не допустити Київ як посередника до вирішення цього конфлікту, — переконаний експерт. — Адже Україна та Грузія не раз заявляли про таку можливість.

Київ надає інформаційну й політичну підтримку Тбілісі, підкреслює Віталій Кулик. Це викликає занепокоєння в Москві та поміж лідерів Південної Осетії.

Ситуація в районі грузинсько-осетинського конфлікту й раніше періодично загострювалася. Останнім часом усе йшло до силового протистояння. І ця перестрілка відстрочить можливі переговори між Південною Осетією та Грузією.

Водночас Віталій Кулик не вірить у можливість нової війни між грузинами й осетинами:

— Інформація із зони конфлікту перебільшується. До бойових дій справа не дійде. Але позиційні перестрілки ще деякий час триватимуть. Та найближчим часом конфлікт почне затухати.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії не бачать Україну миротворцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути