пʼятниця, 22 вересня 2017 05:30

У Каневі встановили сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв

Автор: ФОТО надане ПАТ ”Укргідроенерго”
  Директор філії ”Канівська ГЕС” Василь Гринь і міський голова Канева Ігор Ренькас відкривають першу в місті сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв
Директор філії ”Канівська ГЕС” Василь Гринь і міський голова Канева Ігор Ренькас відкривають першу в місті сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв

Напередодні Дня міста в Каневі з'явився свій центр тяжіння для любителів нових технологій. Ним стала сонячна лавка із вбудованим у спинку сонячним модулем потужністю 40 Вт для зарядки мобільних телефонів.

Під лавкою встановлений акумулятор, що накопичує заряд. Це дає змогу заряджати електронні прилади навіть вночі. Одночасно можна під'єднати чотири мобільні пристрої через USB-порти. Енергії достатньо, щоб за добу зарядити від 20 до 30 смартфонів. Акумулятор обладнаний противандальним захистом.

Лавку встановили в рамках програми соціальних ініціатив компанії ПрАТ "Укргідроенерго" за сприяння генерального директора Ігоря Сироти.

— Добробут людей — це ключовий пріоритет "Укргідроенерго", — зазначив Василь Гринь, директор філії "Канівська ГЕС". — Де б ми не працювали, всюди налагоджуємо дружні довірчі відносини з громадами. Тому наш гендиректор Ігор Сирота і підтримав ініціативу із встановлення цієї лавки. Вона не проста, а сонячна. І це символізує важливий факт — без розвитку гідроенергетики неможливий розвиток сонячної енергетики. Кожен, хто прагне кращого і чистішого майбутнього для України, має це усвідомити. А канівцям напередодні Дня міста бажаю добробуту й процвітання.

Першу сонячну лавку встановили у Києві у квітні 2017 року.

— Подібні подарунки — так водиться в "Укргідроенерго". Вони завжди так робили і, я думаю, тісна співпраця продовжуватиметься. Вони люблять наше місто, бо вони наші. А ми поважаємо труд людей, які там працюють, — сказав міський голова Канева Ігор Ренькас.

Якщо перша лавка приживеться, їх у Каневі може стати більше, обіцяють організатори.

Підтримуючи проекти на кшталт сонячної лавки, ПрАТ "Укргідроенерго" посилає сигнал суспільству про повну та беззаперечну підтримку альтернативної енергетики. Подейкують, на територіях українських ГАЕС будуватимуть плаваючі сонячні електростанції. Як це роблять, наприклад, у Португалії.

Загалом "Укргідроенерго" приділяє багато уваги підтримці громадських ініціатив у кожному регіоні, де є її об'єкти.

Днями, наприклад, у Каневі відбувся другий щорічний дитячо-юнацький турнір із футболу пам'яті воїнів АТО. Ідея започаткувати цей захід виникла у бійців ще на передовій. Другий рік поспіль її активно підтримують місцеві та громадські організації, зокрема, й "Укргідроенерго".

Цього року на футбольному полі змагалися п'ять команд із різних регіонів України. Після низки яскравих матчів визначили переможця. Головний кубок із рук очільника філії "Канівської ГЕС" отримує команда "Яготин". Друге місце у турнірі дісталося команді з Миронівки. Почесне третє — збірній із Лебедина. Переможець отримав перехідний Кубок чемпіонів компанії "Укргідроенерго", інші — пам'ятні призи та медалі.

Окрім цього, колектив Канівської ГЕС допомагає відновлювати фасад однієї з найвеличніших пам'яток Черкащини — Успенського собору. Працівники Дністровської ГАЕС допомогли створити Алею закоханих і туристичну фотозону в Новодністровську.

У вересні ПрАТ "Укргідро­енерго" почала розробку стратегії корпоративної соціальної відповідальності. Підтримка спортивних заходів, розвиток соціальної та туристичної інфраструктури, допомога у збереженні культурної та історичної спадщини стануть частиною довгострокової політики компанії.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі встановили сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути