Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 19:40

Тимошенко: Росія використовує енергетику для політичного тиску на Україну

Юлія Тимошенко заявила, що Україні загрожує небезпека знову опинитися під впливом Росії, аргументуючи це вразливістю держави перед енергетичним тиском з боку свого гігантського сусіда.

- Дійсно, існує енергетичний тиск на Україну, який може бути використаний і використовується для політичного контролю над країною, - сказала вона.

За її словами, на Київ чинять сильний тиск, щоб підштовхнути його до вступу до економічного союзу пострадянських держав.

- Вступ до цього союзу, в якому домінує Москва, означатиме часткову відмову від суверенітету, - сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко виразила стурбованість у зв"язку з тим, що російські інвестори отримують перевагу перед іноземними.

- Всі ці чинники змушують нас узяти на себе нове завдання - захист незалежності нашої країни, яка сьогодні знов опинилася під загрозою, - підкреслила лідер БЮТ.

Кажучи про підписання угоди між БЮТ і НСНУ "про об"єднану опозицію", Тимошенко відзначила, що це об"єднання гарантує, що парламентська коаліція ніколи не набере 300 голосів, необхідних для подолання президентського вето на той або інший закон.

За словами Тимошенко, метою її візиту в США є переконати американське керівництво в тому, що "помаранчева" команда, яка поставила Україну на "прозахідні рейки", знову об"єдналася і готова стати в жорстку опозицію до проросійського уряду прем"єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Росія використовує енергетику для політичного тиску на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути