неділя, 04 березня 2007 12:58

Тимошенко порівняла Україну з аквалангістом

Американська газета The Washington Times охарактеризувала візит Юлії Тимошенко до США як такий, що "привертає велику увагу".

"Тимошенко, яку вважають фаворитом серед реформаторів на президентських виборах 2009 року, заявила, що реформаторські партії, що возз"єдналися, домагатимуться дострокових парламентських виборів, не зважаючи на політичні і конституційні перепони.

Тимошенко підкреслила, що США повинні висловитися на користь України, не дивлячись на нагромадження зовнішньополітичних проблем, які включають Ірак, Іран, Афганістан та інші кризи, що не терплять зволікання", пише американська газета.

Автор статті Девід Хендз називає українську гостю харизматичною: "Харизматична Тимошенко, чиїм фірмовим знаком є світлі коси, заявила, що союзники Януковича домінують у судах і є ключовими силовими міністрами у Києві.

Багаті східні бізнес-клани з Донецька, де знаходиться політична база Януковича, купують вплив і законодавців, щоб він залишився при владі, сказала вона.

Партія Януковича "намагається купувати депутатів, як курей на базарі", - сказала вона, "а ці політики дозволяють себе купувати".

Особливо зло вона відізвалася про енергетичні поступки уряду Москві. Вона заявила, що Росія, через тіньову посередницьку компанію, зареєстровану в Швейцарії, знаходиться в процесі вкладення капіталів у нафтовий, газовий і електричний ринки України, який дасть Росії майже монополію на енергетичні постачання в значну частину Європи.

- Наш новий уряд і Російська Федерація поїдають енергетичну систему країни, як булочки за сніданком, - сказала лідерка БЮТ.

Тимошенко визнала, що діяла дуже швидко під час свого недовгого і бурхливого перебування на посаді прем"єр-міністра. Ющенко звільнив її через дев"ять місяців, у вересні 2005 року, а її перебування на посаді відзначилося цілою низкою політичних і особистих сутичок.

Вона заявила, що Ющенко також недооцінив вплив домінуючих інтересів, спрямованих проти реформ "помаранчевої революції". Конституційні зміни, проведені з 2004 року, ослабили президентську владу, одночасно підсиливши владу прем"єр-міністра.

Тимошенко порівняла Україну 2005 року з аквалангістом, що дуже швидко піднявся на поверхню після років, проведених на політичній глибині.

- Якщо в майбутньому у мене з"явиться можливість узяти відповідальність на себе, реформи, на жаль, доведеться проводити повільніше, щоб гарантувати, що нових вигинів шляху не буде, - заявила вона.

Нагадаємо, лідер БЮТ Юлія Тимошенко в останній день свого візиту до США отримала нагороду "За честь та визнання" від Республіканської партії США, якою вшановано її внесок у розвиток демократії.

Після зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс, Тимошенко заявила, що США підтримають дії українських демократичних сил у випадку правового визнанн необхідності дострокових парламентських виборів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порівняла Україну з аквалангістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути