Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 06:50

"Становлення Православної церкви України у світі пожвавиться"

"Грецію та Україну пов'язують славні сторінки історії, дружби та співпраці. Встановлення повного євхаристійного єднання (можливість спільного служіння літургії. — ГПУ) та офіційних відносин між помісними церквами Греції та України — ще одна сторінка, що навіки буде вписана в нашу історію й наші серця", — написав у "Фейсбуку" голова Православної церкви України митрополит Епіфаній, 40 років.

Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ. Рішення ухвалили на соборі в Афінах 12 жовтня. Жоден із 80 архієреїв церкви не проголосував проти, лише семеро пропонували відтермінувати.

— Прорвали блокаду Московського пат­ріархату. Російська церква докладала всіх зусиль, аби у світі не визнали Православну церкву України. Але не досягла мети, — каже релігієзнавець Олександр Саган, 52 роки.

— Понад півсотні єпископів грецької церкви заявили, що на них тиснула Москва. Намагалася впливати на рішення. Російська православна церква не гребує будь-якими засобами. Але тепер, після визнання Елладської церкви, становлення ПЦУ у світі православ'я пожвавиться. Найближчим часом нас почнуть визнавати інші.

Зараз ви читаєте новину «"Становлення Православної церкви України у світі пожвавиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути