пʼятниця, 18 серпня 2017 07:20

Путін уріже фінансування армії після виборів

Наступного року Російська Федерація скоротить витрати на оборону через економію бюджету. Про це 15 серпня заявив президент Росії Володимир Путін. Це не передбачає скорочення планів із переоснащення армії і флоту.

Раніше він казав, що в найближчі три роки хоче зменшити витрати на оборону до 2,8% валового внутрішнього продукту. Зараз Росія витрачає 7,4%. Цьогоріч це становить $70 млрд.

— Бюджет на армію треба скорочувати на дві третини. Інакше на країну чекає економічна катастрофа, — каже російський опозиційний політик Костянтин Боровий, 69 років. — Це робитимуть після президентських виборів (відбудуться 11 березня 2018-го. — ГПУ). А доти ще можливі активні військові дії на сході України чи в Сирії.

Керівництво армії, пов'язані із силовиками політичні сили пропонуватимуть інші варіанти, щоб не урізати фінансування. Але ці заходи не врятують економіку Росії. Вона постійно "стискається". Через санкції, відсутність конкурентного середовища для бізнесу, самоізоляцію РФ.

Перед виборами пропагандисти переконують, що Путін піклується про людей, як батько народів. Тримає руку на пульсі, знає про важке становище і прагне його покращити. Відомий феномен — росіяни думають так, як їм дозволяють. Тому терплять.

Зараз ви читаєте новину «Путін уріже фінансування армії після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути