Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2010 09:15

Представництво у владі не відображає настроїв суспільства

 

— Суспільство вимагає перевиборів, бо політична система прийшла в невідповідність до його настроїв, — коментує результати опитування директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 31 рік. — Відбулися процеси, які підірвали уявлення виборців про конструкцію нинішньої влади. Це і повернення президентові повноважень, і перехід "тушок" до більшості, і розпад "Нашої України". У Раді відсутні потужні політичні сили, які мають підтримку людей — "Фронт змін" Яценюка, "Сильна Україна" Тігіпка тощо. Тому значна частина суспільства вважає, що треба переобрати парламент, щоб там з'явилось адекватне представництво їхніх інтересів.

Незадоволення парламентом підігріло голосування депутатів за Податковий кодекс, низку інших новацій. Це породило тотальну недовіру і незадоволення парламентом як законодавчим органом. На настрої людей прямо вплинули мітинги на майдані, адже протестувальники вимагали перевиборів Ради.

Зараз ви читаєте новину «Представництво у владі не відображає настроїв суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути