середа, 16 жовтня 2019 06:35

Дозволимо президенту "домовитися посередині"

Виграти всі битви і програти війну — типово український рекорд. Наша піхота з ХVI століття — найсильніша у світі. Ефективна і в наступі, і в обороні. Об нашу піхоту ламали зуби всі — від яничарів до німецьких танків. Але більшість перемог вона робила для Москви чи Варшави. Тому в європейській пам'яті залишаються польський король Ян ІІІ Собеський, російський цар Олександр І, Сталін із Жуковим, а не ті хлопці, які спинили турків під Хотином чи Віднем. Або французів під Бородіно, чи німців на Східному фронті.

Українські вояки — най­ефективніші заробітчани. У ХVIІ столітті успішно наймалися в різні армії. Але з повстання під проводом Криштофа Косинського (у 1591–1593 роках козацтво виступило проти шляхти й Речі Посполитої. — ГПУ) українці у всіх війнах активно вбивали один одного. Цей вивих бездержавного народу дається взнаки досі. Нинішня війна — перша, де українці не воюють з українцями. Хоча проти нас багато людей з українським корінням — це не українці, а малороси з російською свідомістю.

Українська повстанська армія, що не мала держави, показала, як довго можна воювати проти найсильнішої армії світу. Уся біда тієї війни, що українці ефективно воювали один проти одного. Це була остання така війна.

Українці програвали війни винятково у часи, коли піддавалися гіпнозу масового популізму чи пацифізму.

Так було за гетьмана Івана Брюховецького, коли голими руками нас узяла Москва. За це ми поплатилися Руїною (період другої половини ХVІІ ст. після смерті Богдана Хмельницького стався занепад здобутого унаслідок повстання 1648 року. — ГПУ). Так було у визвольних змаганнях 1917–1921 років, коли під Крути вийшли гімназисти, а ветерани світової війни були заспані московським пацифізмом. А потім 70 років жаху комуністів.

Українці — розвалювачі імперій. Золоту Орду вибило українсько-литовське військо. Міць Речі Посполитої підірвали ветерани Богдана Хмельницького. Російську імперію вбила відсутність в армії українських сержантів.

Ми маємо навчитися поважати власну історію. Але сильна духом армія — ще не все. Вона повинна воювати за себе, а не за сусідні імперії. Головний ворог українства — популізм у будь-яких проявах. І пацифізм. Особ­ливо страшний у головнокомандувачів.

Вірю, як нація ми подорослішали. Дозволимо президенту, як він хотів — "домовитися посередині" з Росією. Просто своїми акціями протесту навчимо його, що "посередині" — це підписати мир із супостатом на фронті десь між Ленінградом і Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Дозволимо президенту "домовитися посередині"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути