пʼятниця, 11 травня 2018 07:35

"Повна самотність володаря" - Путін не протримається до кінця нового терміну

Автор: REUTERS
  Володимир Путін спостерігає за парадом президентського полку після інавгурації на Соборній площі в Кремлі. Форма головних уборів і колір мундирів апелюють до 1812-го, коли Росія воювала з французьким імператором Наполеоном. 7 травня 2018 рік, Москва
Володимир Путін спостерігає за парадом президентського полку після інавгурації на Соборній площі в Кремлі. Форма головних уборів і колір мундирів апелюють до 1812-го, коли Росія воювала з французьким імператором Наполеоном. 7 травня 2018 рік, Москва

7 травня Володимир Путін учетверте посів пост президента Росії. Займатиме його шість років. Інавгурацію провели у Великому кремлівському палаці, в Андріївському залі, де коронували імператорів Олександра III і Миколу II. За присутності 5 тис. запрошених — депутатів, міністрів, губернаторів, митців. До палацу Путін приїхав у чорному лімузині російського виробництва.

"Абсолютно нежива, формалізована церемонія, — написав у "Фейсбуку" російський філософ 71-річний Ігор Чубайс, рідний брат політика Анатолія Чубайса. — 2012-го жодної людини, яка б святково прогулювалася, не було на маршруті проїзду президентського кортежу. Тепер жодної людини не було навіть у дворі Кремля.

Президент входить до Кремлівського палацу. Сотні офіційних гостей стримано аплодують. Ні емоцій, ні спроб потиснути руку старому-новому керівнику, ні його спроб перекинутися привітанням із запрошеними. Повна самотність володаря. Путін піднімається на подіум і слухає, як усі співають йому гімн. Сам мовчки дивиться в зал.

Інавгураційна промова складалася лише із загальних міркувань і не містила ніякої конкретики. Про пріоритети на найближчі роки — ні слова. Куди йдемо — таємниця. Точно такий текст можна було виголосити і 10, і 20 років тому. Визнання, що нам потрібен прорив у всіх сферах, означає тотальну відсталість. А запевнення, що Росія завжди відроджувалася, як птах-фенікс, показало, мовляв, по Русі пройшов новий Мамай. Зроблено це спеціально чи випадково — не знаю.

А за стінами Кремля продовжувала своє важке життя справжня, реальна й зовсім інша Росія".

"Нічого революційного в промові Путіна гості не почули. Він вимагає прориву. Але про це він говорив і у зверненні до нації два місяці тому. І 2012 року, коли оголосив про технологічну трансформацію Росії, — нагадує оглядач німецької ділової газети "Хандельсблат" Андре Баллен.

— Усе залишається по-старому. Кандидатом на пост прем'єр-міністра знову запропонував Дмитра Медведєва. В уряді будуть лише зовнішні зміни. Очікується повернення давнього довіреного Путіна — Олексія Кудріна (колишній заступник голови уряду й екс-міністр фінансів РФ. У вересні 2011-го на з'їзді "Единой России" Медведєв запропонував Путіну балотуватися в президенти 2012 року, заявивши, що сам піде працювати в уряд. Кудрін сказав, що не бачить себе в уряді Медведєва через розбіжності з низки питань, перш за все, щодо істотних витрат на військові цілі. — ГПУ). Його призначення покликане послабити напруженість у відносинах із Заходом.

"Володимир Путін на прийомі потиснув руку тільки трьом: патріархові Кирилу, Дмитрові Медведєву і Герхардові Шредеру (колишній канцлер Німеччини, член правління російської компанії "Газпром". — ГПУ). Це показовий момент, — пише журналіст американського видання "Вашингтон пост" Антон Трояновський. — На найбільшій політичній події року, всього за два дні до відзначення перемоги Радянського Союзу над нацистами в Другій світовій війні, найпочесніше місце в першому ряду дали колишньому німецькому лідерові. Давній офіцер КГБ у Східній Німеччині, який нині править Росією, продовжує бачити в Берліні свій ключовий міст у Європу. Це була спроба продемонструвати росіянам і Заходу, що у Кремля все ще є союзники за кордоном".

Під час інавгурації стався казус — військові не змогли підняти російський прапор над Кремлем у потрібний момент. Церемонія відбулася під приспущеним стягом.

"Такий знак свідчить, що Росію чекає якась скорботна подія. Можливо, вона настане вже цього літа. А саме — у другій половині липня-серпні, — говорить астролог Влад Росс виданню "Главред". — Були й інші погані знаки. Серед них — повний Місяць, що починає убувати. Гіршого часу для інавгурації не придумаєш. Це завжди обіцяє повалення влади. Ще один поганий вісник — жорсткий квадрат між Марсом і Ураном. Це говорить про те, що станеться несподіваний відхід від правління.

Усі астрологічні явища свідчать: Путін не протримається до кінця нового президентського терміну. Максимальний період пов'язаний із цифрою три. Чи це буде три місяці, чи три роки — подивимося".

Зараз ви читаєте новину «"Повна самотність володаря" - Путін не протримається до кінця нового терміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути