пʼятниця, 20 квітня 2018 06:40

Порошенко несподівано "прозрів"

Розмови про те, що політики не мають втручатися в церковні справи — спроба залишити все в інтересах Москви. Усі церкви творили живі люди. І подолання розколу в українському православ'ї — робота людей, політиків. Як свого часу перехід Київської митрополії з-під підпорядкування Константинополя до Москви.

Об'єднання нашого православ'я — це не лише проблема Української православної церкви Київського патріархату й Української автокефальної православної церкви.

Прекрасно, що президент Порошенко знову поговорив із Вселенським патріархом (зустріч відбулася 9 квітня під час візиту Петра Порошенка в Туреччину. — ГПУ). Та спроба винести за дужки Українську церкву Московського патріархату не подолає розколу. А у Вселенському патріархаті прагнуть саме цього, а не зафіксувати нову лінію розмежування.

Об'єднання українського православ'я має спершу стати фактом життя в нашій країні. Процесом, який оберігає держава. І лише після того Вселенський патріархат набереться політичної мужності зробити свій крок. Вселенському патріархату більш як дві тисячі років. Грати на догоду державі, якій 20 з лишком, не буде.

І саме на подолання розколу в православ'ї серед українських віруючих і духовенства могла би бути спрямована діяльність Порошенка. Та цього не відбулося. Сталося несподіване "прозріння" — треба щось робити. І, як завжди, почалася імітація бурхливої діяльності зі створення Автокефальної православної церкви. Так не вийде. Чи й мети такої ніхто не ставить? Лише піар.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко несподівано "прозрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути