четвер, 16 квітня 2009 16:45

Полтавець потрапив під гарячу руку

  Прем’єрка попереджає, що й надалі триматиме під контролем виплати зарплат по міністерствах і відомствах
Прем’єрка попереджає, що й надалі триматиме під контролем виплати зарплат по міністерствах і відомствах

Кілька тижнів тому прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко пообіцяла "знімати шкуру" тим міністрам, у чиїх відомствах не виплачують своєчасно зарплатню. На останньому засіданні уряду 15 квітня глава уряду виконує свої погрози. Першим під роздачу потрапляє міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець. Шоком для Тимошенко стала інформація, що після виділення додаткових сум для покриття боргів із зарплати шахтарям і шахтобудівникам грошей вони не отримали. І через це принципово не виходили з шахт.

— Такої халатності, недбалості, такого нахабства по відношенню до людей, як цього разу проявило Міністерство вугільної промисловості, маючи виділені гроші, вчасно не провівши всі процедури з бюджетним комітетом, — ніяких виправдань цьому немає, — заявила глава Кабміну. — Я вчора особисто втрутилася у цей процес, і за кілька годин ми вирішили питання. Невже кожного разу прем"єр-міністр повинен втручатися у справи міністра, щоб той нормально робив щоденну справу? Крім халатності, це ніяк не назвеш, — говорить Тимошенко.

Юлія Володимирівна пропонує винести попередження міністрові галузі, а його першому заступникові Офіцерову, відповідальному за цей напрям, — догану.

Прем"єрка попереджує, що й надалі триматиме під контролем виплати зарплат по міністерствах і відомствах. А наступне засідання уряду через тиждень буде присвячене аналізу ситуації за перший квартал, і, зокрема, за березень. При цьому Тимошенко не зважатиме, яку політичну силу представляє той чи той функціонер: кожен відповідатиме за результатами роботи.

Перепадає ще одному членові уряду — міністру екології Георгію Філіпчуку. Другий день під Кабміном стоять представники кримськотатарського народу, і ще першого дня він мав зустрітися з ними.

— Учора було доручено міністру Філіпчуку особисто запросити всіх мітингувальників і розібратися з ситуацією, яка склалася в їхньому житті: чому вони приїхали до Кабміну? Бо хочуть вирішити тут свої питання і знайти справедливість. Георгію Георгійовичу, ви зустрілися з мітінгувальниками? — звертається Тимошенко до міністра.

У відповідь той кілька хвилин пояснює, як питання (переважно земельні) перебувають на контролі у двох його заступників. Відповідь прем"єрку не задовольняє.

Тимошенко не зважатиме, яку політичну силу представляє той чи той функціонер, — відповідатимуть за результатами роботи

— Із 5 листопада ви мали очолювати безпосередньо робочу групу і врегулювати всі ці питання. Вчора дала вам доручення зустрітися з людьми, бо з листопада проблеми не вирішуються. Ви вважаєте, що можна не виконувати доручення прем"єр-міністра, передоручити їх своїм 10 заступникам? Я прошу зараз: персонально зустріньтеся з людьми, а потім повернетеся на засідання, — Тимошенко відправляє міністра екології з наради під стіни Кабміну.

Після цього глава уряду наводить позитивну інформацію. Попри падіння промислового виробництва в першому кварталі 2009-го порівняно з аналогічним періодом минулого на 30%, останні тенденції свідчать "про одужання від кризи". Адже, якщо порівнювати з лютим цього року, в березні промислове виробництво виросло на 8,3%, а в лютому (порівняно з січнем) зростання становило 5,4%:

— За перший квартал маємо до 15 відсотків відновлення промислового виробництва. Якщо в деяких країнах продовжується падіння економіки, то в Україні йде її відновлення. Це свідчить про те, що намітилися тенденції до одужання.

Одним із інструментів оздоровлення, на думку Тимошенко, стане виділення коштів на рекапіталізацію банків. Це втішна  новина для багатьох вкладників проблемних банківських установ.

— Сьогодні ми вперше збираємо раду з рекапіталізації, — повідомила прем"єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець потрапив під гарячу руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути