Ексклюзиви
четвер, 04 лютого 2010 19:15

"На Донбасі навіть члени БЮТу нічого не роблять за Юлю"

— У нас при владі лише члени Партії регіонів. Вони закривають очі на потреби місцевих, — каже російською донеччанка 52-річна Надія Колеснікова. Біля пам"ятника Шевченку в центрі Донецька агітує голосувати за Юлію Тимошенко. — Тарифи — найвищі в Україні. Дивлюся, у Вінницькій області за тепло платять по 50 копійок за квадратний метр. Ми — по гривні 38 копійок.

Колеснікова — інвалід другої групи, має проблеми з хребтом. Мешкає з 53-річним чоловіком Володимиром та дорослою донькою.

— Від Тимошенко люди отримали по тисячі. Правда, їх узяли ті, хто голосував за "Регіоналів". Ми думали: почекаємо, нехай усі зрозуміють, що Юля про них дбає. Самі ж не встигли забрати.

Йду по Набережній, серце радіє: гуляє жінка з 3-річною дитиною, у колясочці ще маленьке везе, — у Надії Дмитрівни на очах сльози. — Вагітних побільшало. Призупинилася смертність — це тільки заслуга Тимошенко. Чоловіку на електроремонтному заводі 11 місяців зарплату не давали. Як Юля стала прем"єром, прийшла телефонограма: усі гроші — на зарплату. Заборгованість погасили. Батькові щороку не додавали вугілля. Я зателефонувала на гарячу лінію Тимошенко: за 10 днів привезли вугілля — як горіх! Тато сидить біля пічки: "Юлечка, какая ты хорошая".

За 10 днів привезли вугілля

Замолоду Колеснікова була в Компартії. Вийшла, коли прочитала "Архіпелаг ГУЛАГ" Солженіцина.

— А ідею Тимошенко ніколи не зраджу, — каже. — Вона завжди буде в моєму серці. Хоча мене не запросили членом на виборчу дільницю від БЮТу. На Донбасі навіть члени БЮТу нічого не роблять за Юлю.

Юлія ЛІПІЧ



"На жаль, не можу зв"язатися з Тимошенко"

— Юлія Тимошенко в попередньому житті була монахом у Північній Індії. Видно, сильно молилася за людей і їй за то на землі надана місія вселяти надію в серця інших, — вирахувала минуле прем"єр-міністра за датою її народження 53-річна Любов Павликівська. Вона живе в селі Радче Тисменицького району Франківщини. Працює в обласному центрі санітаркою.

— Ідеальним президентом буде Тимошенко. У світову економічну кризу ми получали і пенсії, і зарплату — це велике досягнення. Вона обіцяла дати тисячу гривень заощаджень — дала, газ — маємо. Конфлікти згладжує з усіма. Вона бореться, щоб дати людям вижити.

Дала нашому селу 50 тисяч гривень

Любов Іванівна написала про Тимошенко вірш та книжку.

— О Юля наша, Юля мила, ти наше серце полонила, своєю вірністю Майдану, ми за свободу! Ні — обману! — там ще багато куплетів, поправляє окуляри. — Я коли бачу цю жінку, у мене рядки самі ллються. Написала про неї книжку — як про жінку. Вислала в Київ. Юлія Володимирівна відгукнулася і дала нашому селу 50 тисяч гривень на ремонт доріг. Я депутат сільради, зарплати не беру, але стараюся допомогти людям — як і Юля.

Тимошенко Мишка по гороскопу Східному. Їй ще поки везе, бо рік Тигра наступає тільки 14 лютого, після виборів. А тоді буде везти сильно Януковичу, бо він народився в рік Тигра.

Щоб Юля перемогла, повинна одягнути в час виборів на ліву руку перстень, на якому має бути рубін, білий алмаз із чистої води — він приносить щастя, добробут і владу, і перламутр із мушлі. На жаль, я не можу зв"язатися з Тимошенко, щоб їй це переказати.

Вікторія ЦИМБАЛІСТА



"Вона нас ненавидить!"


Житель Донецька менеджер компанії мобільного зв"язку life:) 21-річний Олег Зайцев підтримує Януковича:

— Жінка не має бути президентом, — каже. — Рішення жінок імпульсивні й завжди на емоціях. А Віктор Федорович — відповідальний мужик. При Юлі Україна в китайців купуватиме українську сталь. Так само, як продала "Криворіжсталь" індусам, усі наші заводи перепродасть закордонному капіталу. У Донецьку в нас почне закручувати гайки. Вона нас ненавидить! Вона донецьких бидлом назвала на виборах 2004 року.

Да, Янукович не надто балакучий. Але хто багато говорить, той мало працює. Толку-то від Юліного язика? Дебатами країну не нагодуєш. Я вважаю, Янукович правильно зробив, що не пішов змагатися в базіканні з Тимошенко — від цього тільки виграв.

Юля теж по-українськи говорить неправильно

Мені трішки було неприємно взнати, що Янукович назвав Чехова поетом. Але помилитися може будь-хто. Юля теж по-українськи говорить неправильно. Насильницька українізація — ще одна причина, чому я за Януковича. Мій молодший брат вчився в російській школі, а потім її зробили українською. У результаті брат не знає ні тої, нi іншої. Я — за Росію і за другу державну мову. Дружитимемо з Росією, бензин і газ подешевшають. А значить доступніше стане таксі, не дорожчатиме громадський транспорт.

Приєднатися до Євросоюзу? Мабуть, це нереально. До європейців нам поки що далеко, і для них українці — другий сорт. А для росіян ми брати. Особливо американців не люблю. З ющенківською політикою, якщо її продовжить Юлька, ми матимемо в Криму військові бази НАТО замість баз відпочинку.

Тетяна ЗАРОВНА



"Буде Янукович – війни не буде"


71-річна Клавдія Козачишин з Івано-Франківська голосуватиме за Віктора Януковича.

— 2004-го також голосувала за Федоровича. Бо він чесний чоловік, прийде до влади і жити краще почнемо. Ющенко що доброго зробив? Позакривав заводи і шахти, попродавав все, що можна. Юля, вона ж все обманює. Тисячу давала заощаджень — я не встигла взяти, син також. А вона вже не дає. Я не вірю їй, не вірю. Вона для людей нічого, тільки для середнього бізнесу, малого бізнесу, а щоб пенсії якісь, зарплати — то нічого.

Клавдія Тихонівна народилася у російському Воронежі. В Івано-Франківськ переїхала з чоловіком-шофером понад 40 років тому. Працювала продавщицею. Говорить російською.

Якби не Росія, син узагалі роботи не мав би

— Добавили до пенсії 58 гривень, тепер беру 744 гривні. Що це гроші за 40 років стажу? Янукович обіцяє добавити до тисячі, півтори. Він хоче взаємовигідні торгові відносини налагодити з Росією, а не з Заходом, як Тимошенко. А що в тому Заході доброго, хто нас там чекає? Усі в Америку не поїдемо. А Росія ближче і дешевше. Нам треба з нею дружити, а не ворогувати. То ці вже ледь до війни не до вели. А буде Янукович — війни не буде. Якби не Росія, син узагалі би роботи не мав. А так їздить туди на сезонні. Йому 45 років. Має двох дітей — один у 10-му, а другий у восьмому класі. Як їх прогодувати тут? За освітою сантехнік-ремонтник і нікому не потрібний. Невістка вдома сидить без роботи.

Вікторія ЦИМБАЛІСТА

Зараз ви читаєте новину «"На Донбасі навіть члени БЮТу нічого не роблять за Юлю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути