Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 07:10

"Медведчук привчає аудиторію до проросійського порядку денного"

— Як би ми не відреагували на провокацію з телемостом, все одно отримаємо негативний ефект. Пропустимо цей інформаційний удар росіян — покажемо слабкість. Тобто визнаємо, що на шостому році війни може бути якась альтернативна точка зору про громадянський конфлікт на Донбасі і "братні народи", — говорить медіа-експерт Олексій КОВЖУН, 53 роки.

7 червня російський пропагандист Дмитро Кисєльов у своїй програмі анонсував телеміст кремлівського каналу "Россия 24" з українським "Ньюзваном". Запланували телемарафон з назвою "Треба поговорити" на 12 липня. Вести 2-годинну програму мали генпродюсер "Ньюзвану" Василь Голованов і російський ведучий Андрій Малахов. Наступного дня український телеканал скасував захід. Мовляв, через загрозу нападу.

Увечері 8 липня під будівлею "Ньюзвану" зібрався мітинг. Активісти палили "фаєри" й вимагали позбавити канал ліцензії. "Ньюзван", як і "112 Україна" та "Зік", належать народному депутатові Тарасу Козаку — соратнику проросійського політика Віктора Медведчука.

Володимир Зеленський скликав Раду нацбезпеки та оборони на екстрене засідання. Канал "Россия 24" з 2015 року — під санкціями РНБО. Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти "Ньюзвану". Підготовку спільного ефіру з країною-агресором розцінили як замах на вчинення державної зради.

"Готуємося до подання в суд й арешту активів каналу", — написав у "Фейсбуку" генпрокурор Юрій Луценко, 54 роки.

Нацрада з телебачення і радіомовлення ініціювала перевірку.

— Телеміст — спецоперація Кремля, — запевняє Олексій Ковжун. — Якщо Україна пропускає удар, росіяни можуть переходити до інших наступальних дій гібридної війни. Але люди вийшли на протест. Отже, можна познімати мітинг і розповідати про переслідування свободи слова. Кремль хоче промацати рівень напруження у нашому суспільстві, реакцію влади і правоохоронних органів.

Медведчук через свої телеканали привчає аудиторію до себе та проросійського порядку денного. Потрібна українізація медійного простору. Він впливає на формування реальності, що не викликає у нас сумнівів. Про що не треба домовлятися, адже воно відоме як факт. Має бути усвідомлення, що на Донбасі війна, а не громадянський конфлікт, а Росія — агресор.

Для дієвої українізації треба якісні україномовні серіали, комп'ютерні ігри, книжки. Не можна транслювати російське "мило". Потрібні сучасні фільми, що вимагають від глядачів роботи мозку. Важливий якісний переклад.

Зараз ви читаєте новину «"Медведчук привчає аудиторію до проросійського порядку денного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути