Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 07:26

ЛНР перетворили в Зімбабве

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vchasnoua.com
  Ватажок самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький прилетів із Ростова-на-Дону до Москви 23 листопада. Відео, на якому Плотницький іде з валізами в аеропорту, опублікував російський письменник і заступник командира батальйону бойовиків ДНР Захар Прилєпін
Ватажок самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький прилетів із Ростова-на-Дону до Москви 23 листопада. Відео, на якому Плотницький іде з валізами в аеропорту, опублікував російський письменник і заступник командира батальйону бойовиків ДНР Захар Прилєпін

Що ріднить Плотницького і Мугабе? Обидва минулого тижня втратили владу. Обидва — після спроби зміцнити свої позиції. Обидва за час правління довели підконтрольні території до цілковитого розору. Щоправда, президентові Зімбабве знадобилося для цього 37 років, а голова так званої ЛНР упорався за три — Московія допомогла.

Натхненником африканського перевороту виступив колишній віце-президент Еммерсон Мнангагва. Він, перемігши, й очолив державу.

Військовий переворот на окупованому Донбасі затіяв відсторонений "міністр внутрішніх справ" Ігор Корнет. Йому на допомогу прийшли "донецькомовна" братва Захарченка та тисячний загін із Московії, озброєний важкою технікою. Проте "генералом" пародійної держави він не став.

У Зімбабве "Людожера" змінив його давній соратник на прізвисько "Крокодил". Тож принципових змін у країні не прогнозують.

У бандитському утворенні на окупованій частині Луганщини безпринципного баригу змінив зрадливий кадебіст. Але змін також не передбачається. І Плотницький, і Пасічник — призначенці Кремля. Перший своє відбув, другий — посидить, доки буде слухняним.

Чому керівне крісло не довірили не менш лояльному Корнету? Він же працював у тісному контакті з офіційною та неофіційною арміями РФ, старанно допомагав утилізувати соратників по боротьбі за "Новоросію". Відповідь проста. По-перше, він не взяв благословення центру і затіяв бунт невчасно — одразу після показових зовнішньополітичних ініціатив Путіна. По-друге, треба було створити ілюзію благополуччя. Аби люди думали: Корнет не особистої влади прагнув, а дбав про безпеку і світле майбутнє "молодої республіки". По-третє, от-от стартує президентська кампанія, і Путіну ні до чого колотнеча на захоплених землях Донбасу — у тому числі й зі зміною тамтешніх "державних" конфігурацій. Це зайве підставить його перед Заходом, від якого господар Кремля всіма силами прагне домогтися пом'якшення санкцій.

Тож Корнет залишиться корнетом. Тобто — міністром. Принаймні поки що. Чи залишать йому його бізнес, на який зазіхнув Плотницький, ніхто поручитися не може. Як не поручиться й за життя головного путчиста. Його найближчого соратника Сергія Мамлаєва, кажуть, уже знайшли з простреленою головою. У власній квартирі.

Населення саморобної "еленерії" ламає голову ще над одним.

Їм оголосили: до Нового року не буде ні пенсій, ні бюджетних виплат — із казни "молодої республіки" зникла готівка. До пожмаканого рубля.

"Нова влада" киває на Плотницького. Мовляв, той продовжив крадійські традиції Януковича. Хоча свідки, які зустрічали його в московському аеропорту, бачили в руках втікача лише валізу.

Скривджені прибічники "Плотви", навпаки, винуватять бунтівного "міністра". Кажуть, це він скористався коротким міжвладдям.

А найсміливіші натякають на кадебіста Леоніда Пасічника. Мовляв, той узяв собі "президентський" стартовий капітал.

Зараз ви читаєте новину «ЛНР перетворили в Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути