середа, 28 вересня 2011 03:00

Селяни частіше ніж городяни подають запити до чиновників

За три місяці дії закону про доступ до публічної інформації ним скористалися понад 3% українців. Такі дані соціологічного опитування Фонду "Демократичні ініціативи".

— Прихильники влади менше відчувають потребу звертатися до чиновників по інформацію, ніж прихильники опозиції, — коментує науковий керівник Фонду Ірина Бекешкіна, 59 років. — Останні раніше більше стимулювали розвиток громадянського суспільства, активніше зверталися з питаннями до влади, навіть якщо й отримували відписки. Зараз позиція багатьох прихильників опозиції дивує. Мовляв, вони за владу не голосували і не бажають мати з нею жодних контактів. Кажуть: "Революція! Владу геть, бо вона не наша!" А треба визнати, що влада є, обрана такими ж людьми, як і ви. Треба на неї тиснути, вимагати, використовувати важелі, які є. Якщо робить те, що треба — хваліть. Чого не робить — добивайтеся. Запустіть технологію малих справ. Домогтися революції нині нереально. Але чому не домогтися поліпшення в невеликих ділянках, де це можливо?

Цікава тенденція — люди із сіл частіше подають запити, ніж городяни. Думаю, більшість цікавить земельне питання.

Люди зараз у більшості просто не знають, чим поцікавитись у влади. Вони песимістично налаштовані, бо вважають, що нічого добитися не можна. Готові звернутися 8 відсотків — добре. Це дуже велика частка дорослого населення. Якщо вони ще й отримають відповідь, то з'явиться ефект снігової кулі, почнуть питати й інші.

Зараз ви читаєте новину «Селяни частіше ніж городяни подають запити до чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути