Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 03:15

Кадирова треба ставити міністром внутрішніх справ

Футбольні вболівальники й активісти ультранаціоналістичних організацій провели у столиці Росії ходу протесту. Вона переросла у погром і сутички з міліцією. Приводом для заворушень стало вбивство вихідцями з Кавказу вболівальника московського "Спартака" Єгора Свиридова. Унаслідок безладу понад 30 людей поранили, 60 затримали. У середу міліція схопила на вулицях ще біля 1,3 тис. слов'ян та кавказців, які намагалися влаштувати побоїще.

— Причиною цих погромів стали цілковита імпотенція та корупція російських правоохоронних органів, які випустили підозрюваних у вбивстві Єгора Свиридова, — каже російський опозиційний політик Борис Нємцов, 51 рік. — Також хвалені путінські спецслужби проморгали нацизм, що виріс у країні. Зараз вони не здатні з ним упоратися. З іншого боку, є проблема, коли озброєні до зубів кадирівці (люди чеченського президента Рамзана Кадирова. — "ГПУ") гуляють Москвою, живуть у "Президент Готелі", тероризують москвичів, зокрема жінок, гостей міста й страшенно дратують людей.

Для влади важливо покарати вбивць Єгора Свиридова та організувати відкритий судовий процес. Усіляко протистояти цим нацистським шабашам. Покласти край "кадирізації" Москви. Але влада на це не здатна, оскільки Путін є другом Кадирова.

— У Росії зростає міжнаціональна та міжрасова ненависть. Із таких процесів у ХХ столітті починався розпад багатьох імперій, — говорить колишній керівник організації УНА-УНСО, публіцист Дмитро Корчинський, 46 років. — Російській владі зараз потрібно якомога більше кавказців інтегрувати до вищих щаблів державного управління. Коли в царській Росії були єврейські погроми, а влада не допускала євреїв до бізнесу, військової справи, політики, потрібно було просто насичувати євреями жандармський корпус. Тоді ніякої революції не сталося би. Безумовно, Кадирова чи когось із його родичів треба ставити міністром внутрішніх справ. Силові відомства комплектувати дагестанцями й чеченцями. Тоді все це ще можна було б сяк-так урятувати. Росіян це роздратує. Але, як свідчить практика, московська влада майже ніколи на росіян не зважала. Помилка її була в тому, що вона не зважала й на інші нації.

Далі конфлікти потроху наростатимуть. За пару десятків років усі ці люди не зможуть жити в одній державі.

Зараз ви читаєте новину «Кадирова треба ставити міністром внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути