неділя, 26 серпня 2007 17:47

Кабмін вирішив боротися з корупцією

Нещодавно Кабмін затвердив план боротьби з корупцією до 2010 року під назвою "На шляху до доброчесності". Розробляли його майже рік згідно з указом президента Віктора Ющенка.

Документ передбачає вдосконалення антикорупційного законодавства та інституту державної служби, посилення ролі громадянського суспільства, ЗМІ та об"єднань громадян у виявленні фактів корупції тощо.

— Корупція в Україні набула системного характеру, — заявляє віце-прем"єр-міністр Олександр Кузьмук, 53 роки. — Подолати її не в змозі ні Генпрокуратура, ні СБУ, ні Кабмін. Потрібна політична воля держави й консолідація зусиль усього суспільства.

Кажучи про боротьбу з хабарництвом, Кузьмук наголошує на ініціативі Віктора Януковича щодо скасування недоторканності й пільг для  посадовців.

— Якщо у Верховній Раді не буде жодних пільг, туди йтимуть ті, що спроможні бути законотворцями, — каже він. —  Можливостей для корупційних діянь стане менше. Коли ми всі будемо рівні перед законом, то про корупцію взагалі забудемо.

Керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, 42 роки,  коментує ухвалення плану боротьби з корупцією:

— У період передвиборної кампанії будь-які дії політиків вимірюються її потребами. Вони хочуть сьогодні відрапортувати суспільству про свою роботу. Тому все залежатиме не від змісту плану, а від практичних кроків з його реалізації. Тоді можна буде дійти висновку, чи це справді якісний прорив, чи чергове окозамилювання.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вирішив боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути