вівторок, 15 червня 2010 03:28

Інвестиції зміцнять монополію Кремля

За останні два місяці російські інвестори перебрали контроль над ключовими українськими металургійними підприємствами — Маріупольським металургійним комбінатом ім. Ілліча, Алчевським меткомбінатом, Дніпровським меткомбінатом ім. Дзержинського і "Запоріжсталлю".

У руки бізнесових і банківських кіл Росії переходить половина репродуктивної частини української економіки — гірничо-металургійна. Український прем"єр зараз дбає про ретельне дотримання процедури продажу цих підприємств, хоч мав би кровно захищати економічні інтереси гірничо-металургійних регіонів. Він представляє інтереси середовища, яке пов"язане з російським "Внєшекономбанком". Останній, як відомо, патронує прем"єр Володимир Путін.

Це вже не продаж, а передача українського гірничо-металургійного комплексу сусідній державі. Наголошую на понятті "передача", бо всі "заплачені" росіянами гроші незабаром обернуться їхнім монопольним становищем на нашому ринку. А це, у свою чергу, відіб"ється на нас повним контролем над цінами та зарплатами у цій галузі, а потім — новими цінами на російський газ для металургії, бо європейському споживачу він буде потрібен дедалі менше.

Зараз ви читаєте новину «Інвестиції зміцнять монополію Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути